„Вчера след едно мое интервю се появи заглавие Чипът в

...
„Вчера след едно мое интервю се появи заглавие Чипът в
Коментари Харесай

Министърът: Не е вярно, че чипът е по желание

„ Вчера след едно мое изявление се появи заглавие " Чипът в персоналните карти ще е по избор ". Това е правилно по отношение на духа на казаното от мен, само че има потребност от няколко значими разяснения “, написа в своя Facebook профил министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

Оказва се, че по избор ще бъде записването на електронен идентификатор (и съответното криптографско удостоверение) за потребностите на електронната идентификация. Всеки ще може да съобщи, че не желае да запише тези данни на картата.

„ Но физически електронен притежател на информация ( " чип " ), еднакъв с тези в банковите карти, се постанова да има “, добавя Божанов и се базира на решение от 2018 година на Европейският парламент и Съветът одобряват, с който унифицират условията за сигурност към персоналните документи на страните членки.

Това се налагало главно поради страни, чиито персонални документи са ламинирани картончета, които са лесни за подправяне, само че в този правилник вкарват наложително условие в персоналните карти да има електронен притежател на информация, еднакъв с този в интернационалните паспорти.

„ През 2018 година бях срещу тези текстове от оферти Регламент, писах писмо до всички евродепутати с голям брой експертни причини и " лобирах " против него. Защото той не дава обещаните изгоди и е ненужно затруднение. Регламентът въпреки всичко беше признат, тъй че електронен притежател ще има. Плюсът е, че и с персонална карта ще може да се минава през електронни гишета по летищата “, добавя Божанов.

Той добавя, че електронният притежател на информация не може да комуникира отдалечено, а единствено в непосредствена непосредственост (както банковите карти), също така има особено условие за генериране на инцидентен идентификатор при всеки опти за прочитане, тъй че една карта да се показва по друг метод при всеки опит за прочитане.

„ Защитата на данните и правото на избор са водещ принцип при решенията, които ще пробутвам. Електронната идентификация е доста значима за електронното ръководство, само че никога не трябва тя да е наложителна. Ако някой реши да няма такава, а по-късно размишления, с едно вървене до гише ще може да я задейства “, написа още Бажанов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР