Вчера с чартърен полет от Нидерландия първите организирани туристи кацнаха

...
Вчера с чартърен полет от Нидерландия първите организирани туристи кацнаха
Коментари Харесай

Първите организирани туристи от чужбина вече са в Слънчев бряг

 Вчера с под наем полет от Нидерландия първите проведени туристи кацнаха на летището в Бургас. Те отседнаха в най-големия курортен комплекс у нас, ситуиран на територията на община Несебър – Слънчев бряг.

За холандските посетители Община Несебър, Музей " Старинен Несебър “ и компания " Аватар - тур “ бяха подготвили обиколка на Стария град и посещаване в средновековния храм " Св. Стефан “.

През това лято основен акцент и грижа към туристите ще бъде обезпечаване на безвредна среда в средствата за заслон и заведенията за хранене и забавление. В тази връзка бяха подхванати редица ограничения, посредством които туристическият отрасъл подсигурява сигурността и безвредния престой на задграничните и български посетители.

За потвърждаване на сигурността в община Несебър бе направено тестване на 200 души от разнообразни групи специалности, работещи с туристи. Проведеният скрининг бе част от огромно " Трансверзално изследване за серопозитивност на популацията на Бургаска област за COVID-19 ", реализирано под управлението на Медицинския факултет към Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ и под контрола на РЗИ – Бургас. Всички резултати са негативни.

Несебър е най-развитата в туристическо отношение община в България и посреща годишно максимален брой туристи. Тя поредно и редовно затвърждава позитивния си имидж на туристическите пазари, като предлага все по-добри условия за отмора и забавление на своите посетители.

Примери за това са множеството планове, осъществени на нейната територия, най-големият от които е пречиствателната станция, построена, с цел да обслужва Несебър, Слънчев бряг и другите селища на общината. В последните години изключително внимание бе обърнато и на озеленяването, сметопочистването и инфраструктурата, които дружно с естествените естествени дадености са съществени фактори за растящия интерес към района.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР