Вчера Reddit отбеляза важен етап с листването на акциите си

...
Вчера Reddit отбеляза важен етап с листването на акциите си
Коментари Харесай

Reddit вече е публично търгувана компания – оценката надмина очакванията

Вчера Reddit означи значим стадий с листването на акциите си на Нюйоркската фондова борса, като първичната цена на всяка акция беше $47.

Дебютът надвиши упованията, като в границите на няколко минути след началото на търговията цените на акциите се покачиха, което е обещаващ старт на пътя на Reddit на фондовия пазар.

Според отчети на Bloomberg Reddit Inc., дружно със своите акционери, е набрал $748 милиона, достигайки горната граница на пазарния диапазон. Това сполучливо набиране на средства свидетелства за възкръсване на пазара на IPO в Съединени американски щати. След тази вест акциите на Reddit Inc. нарастнаха с 38% над цената на първичното им обществено предложение.

Значението на първичното обществено предложение на Reddit не може да бъде подценено. Това е първото IPO на акции на компания от региона на обществените медии от четири години насам, като Pinterest е последната компания, която ще излезе на борсата през 2019 година

Забележително е, че огромните платформи на обществени медии се борят с намаляващите доходи от реклама, което води до понижаване на пазарните оценки. Решението на Reddit да излезе на борсата в този момент ще подложи на деликатен разбор нейната профилирана потребителска база, както и способността на компанията да убеди вложителите в своята доходност.

Reddit притегли вниманието в областта на обществените медии посредством своите инициативи в региона на криптовалутите и NFT. Възходът на Reddit NFT по време на бичия пазар на криптовалути през 2021 година провокира забележителен интерес, като цените доближиха милиони долари. Този ход притегли известни физически и юридически лица да закупят тези неповторими цифрови активи.

Успешното първично обществено предложение може да ускори доверието на вложителите, което евентуално да увеличи цената на NFT и криптовалутните токени на Reddit.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР