Вчера президентът Румен Радев официално сне доверието си от правителството.

...
Вчера президентът Румен Радев официално сне доверието си от правителството.
Коментари Харесай

Психоложка обясни защо Радев сне доверието си от кабинета и от какво се страхува ВИДЕО

Вчера президентът Румен Радев публично сне доверието си от държавното управление. "Държавни органи си разрешават да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е проведено нахлуване против гражданската независимост ", съобщи президентът.

"Анализът на обстановката може да бъде на доста пластове.

Да стартираме с най-повърхностния - реагира защитно, атакувайки, страхувайки се от това какво ще последва от последваща порция прокурорско обвиняване в посока, която и ние не знаем каква ще бъде.

На второ място - тематиката изобщо да бъде оценен честен проблем, обвързван с някаква постъпка в предишното посредством изявление на Конституционния съд, го слага в обекта на публичното внимание като човек, който би трябвало да дава отговори, а не да задава въпроси, както до този миг е привикнал ", сподели психологът проф. Антоанета Христова в предаването "Денят ON AIR ".

Според нея това е обвързвано с риска да стартира по-бързо събаряне на рейтинга на президента, а по думите ѝ това той не може да си го разреши като персона, като човек, а може би и като бъдещи вероятности, които чертае в политиката. За нея изявлението му през днешния ден е било неточност.

"Място за нова политическа партия в публичните показа няма, доколкото новите неща не се чакат с отворени прегръдки, а в това време старите са неодобрявани. Българският гласоподавател се намира в доста комплицирана вътрешно-конфликтна обстановка на взимане на решение и образуване на отзиви ", сподели още тя.

Проф. Христова уточни, че към днешна дата нямаме среда, която да подсигурява успеваемост, на който и да е политически план.

Човек на президента Радев заприказва за батални подиуми и хвърли бомба

"На напред във времето изпъква картината на отбрана. На втори проект е опитът да резервира лидерска позиция. Когато виждаме този конфликт - той не взима поради, че хората са изтощени от избори. В момента се ръководи рецесия, която е належащо да имаш оперативно ръководство, с цел да може тя да бъде дейно преодоляна ", разяснява проф. Антоанета Христова.

Според нея ролята на президента не е на политическа партия.

"Той заема ролята на Българска социалистическа партия, тъй като те са в рецесия. Това обаче не оправдава промените на функциите, тъй като ролята на балансьор има своя смисъл в политическата среда ", сподели още тя.

Проф. Христова разяснява, че значимият резултат е, че сега президентската институция е оповестила война на Министерския съвет и връзките са скъсани непосредствено.

"Това е обръщение за липса на разговор, че институциите не действат ефикасно и от това могат да страдат единствено жителите ", добави психологът.

Вижте целия диалог във видеото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР