"Вчера на коалиционния съвет на управляващите ГЕРБ и "Обединени патриоти"

...
"Вчера на коалиционния съвет на управляващите ГЕРБ и "Обединени патриоти"
Коментари Харесай

Нинова обвини управляващите, че наказват изрядните работници, безсилни са да спрат злоупотребите

"Вчера на съдружния съвет на ръководещите ГЕРБ и "Обединени патриоти " са взети решения да не се изплаща първият ден от болничните. На първо място – това решение е взето отвън рамките на формалното институционално място, Тристранният съвет. Но не това е значимото. Важни са причините и крайният резултат. Аргументът е, че има увеличение на подправените болнични, увеличение на разноските от държавния бюджет при тяхното заплащане. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

По думите й с това решение ръководещите признават безсилието на държавното управление да се оправи със злоупотребите с болничните листове. "Вместо надзор и санкции за тези, които издават или употребяват подправени болнични, вие наказвате изрядните служащи и ги лишавате от правото да получат обезщетение ", акцентира Нинова. Тя уточни, че тези, които работят, си внасят осигуровките дисциплинирано в държавния бюджет и при положение на заболяване имат право да получат обезщетение от личните си пари, а няма да го получат.

"Те ще бъдат осъдени. Работиш, плащаш, и когато се разболееш – не можеш да получиш компенсацията от това,което самичък си платил. Това е допустимо най-несправедливото решение, което сте взели ", разгласи още Корнелия Нинова. Тя съобщи, че от „ Българска социалистическа партия за България “ изрично се опълчват на това решение. И напомни безконечните оправдания на ръководещите, че в програмата на държавното управление е записано „ това “ или „ това “. Нинова се обърна към ГЕРБ и Патриотите, като уточни: "Във вашата стратегия няма такова решение, само че има решение за минимална пенсия от 300 лв.. Това, което е записано не изпълнявате, това, което го няма – ощетявате служащите, освен това – изрядните служащи. "

Освен че изрично ще се опълчват при гласоподаване, в случай че това влезе в зала, лидерката на Българска социалистическа партия прикани всички работещи да не одобряват безмълвно, че им се лишава следващото право, да не се помиряват с това деяние на държавното управление. "Имате нашата парламентарна и политическа поддръжка в отбрана на ваши съществени права ", акцентира Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР