Вчера имаше скандал на пленарната заседание в НС. Той бе

...
Вчера имаше скандал на пленарната заседание в НС. Той бе
Коментари Харесай

Пловдивски депутат: На 24 май щяхме да честваме деня на турската азбука, ако не беше 3 март

Вчера имаше скандал на пленарната съвещание в Народно събрание. Той бе поради предлагането на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили 24 май да бъде народен празник вместо трети март. Той обаче не беше подсилен от отрасловата комисия по труда.

 Според депутатите от ГЕРБ 3 март като народен празник насочва обръщение, че сме признателни на една велика мощ, точно Русия.

" 3-ти март насочва сигнал, че ние сме признателни на Русия. На 3-ти март българите благодарят на съветските братя освободители. На 3-ти март постоянно паралелно до българското знаме е редно да се вее съветското знаме. Това е сигналът, който България насочва с националния си празник ". сподели Чолаков. 

" Тази карта на Санстефанска България, за българския народ и за българската история, е проблем. Тя ни е основала три национални произшествия. Този блян - той е доста прекрасен, доста величествен, доста възвишен, само че е довел до три национални произшествия ", добави депутатът.

В полемиката се включи и пловдивският народен представител от Българска социалистическа партия -Бебето.

" Ако не беше 3 март - какво щяхме да вършим на 24 май. Щеше да честваме празник на турската писменост. Щяхме да бъдем турски султанат. Ако не бяха руснаците - тези, които Вазов ги разказва. Ние сме неприятен артикул на системата, в която се пробвате да се закрепите ", съобщи той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР