Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да

...
Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да
Коментари Харесай

Радев: Борисов е основен диспечер на скандални обществени поръчки

Вчера гледахме следващия скеч на премиера, който се опита да сложи знак за тъждество сред неговите и моите връзки с бизнеса. Държа да подчертая, че тези връзки са радикално разнообразни. Аз поддържам връзка с този бизнес, който създава, който изнася и цялостни хазната. Но не поддържам връзка с този, който я празни със скандални публични поръчки, където главният диспечер на порциите е министър председателят.

Така президентът Румен Радев разяснява пред Българска национална телевизия вчерашното изказване на премиера Борисов Борисов, че няма нищо неприятно и укоримо министър председател, президент, представители на властта, да се срещат с бизнеса, с цел да научат какви са проблемите и да спомагат за решаването им. Според Борисов обаче Радев се правел на " девственица " и в този момент е в " гузна " обстановка поради разкритията на прокуратурата за връзката с предприемача Пламен Бобоков.

" Никой предприемач не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий пиар е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, сякаш с цел да отхвърля нещо си. Моето шкафче е празно и аз не нарязвам лентички на прескъпи строителни обекти, които стартират да се разпадат още със самото помпозно разкриване ", добави Радев.

Задочните словесни престрелки сред него и премиера ескалираха в последните седмици, изключително откакто прокуратурата стартира масирано да вади подборки от SMS-и, разменени сред президентския консултант Пламен Узунов и обвинения предприемач Пламен Бобоков, който обаче сподели обществено собствен SMS до Борисов с привет " Здравей, необут ", а прокуратурата отвърна с SMS на Бобоков до Румен Радев. Президентът настоя прокуратурата да покаже целия чат и настоя, че не е направил нищо неправилно.

В събота той посети високопланинската база Белмекен, обвързвано с самодейността " Спортувай с президента ", а и да види при какви условия се приготвят елитните ни състезатели. Базата е под карантина и с цел да влезе някой вътре, би трябвало да има изработен PCR-тест. Такъв е направил и президентът и резултатът е негативен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР