Вчера финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта

...
Вчера финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Важно е да запазим производството в кондиция

Вчера финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта вид на спад на стопанската система с 3%. „ Това е най-негативният сюжет. При всички положения обстановката е радикално друга от всички сюжети, които познаваме “, сподели пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов.

„ В момента, даже в България да няма ковид стопанската система щеше да спре и с всеки минал ден тя се забавя. Колкото са повече в кондиция главните предприятия у нас, толкоз по-бързо ще се възвърне стопанската система ни “, сподели той.

Магазини и аптеки работата и това би трябвало да е по този начин. Наложи се някои от бизнесите у нас да спрат, на съгласно Караниколов по този начин или другояче при тези изключителни ограничения хората е нямало да вървят по хотели и заведения за хранене.

„ Като изчезне вирусът, естественият живот ще продължи. България би трябвало да търси от всяко зло – положително “, уточни Караниколов.

Темата за общата индустриална политика беше сложена още по време на българското европредседателство и министърът е сигурен, че тя ще се върне.

Министърът заяви и добра вест за стопанската система ни. Въпреки тежката обстановка у нас ще сертифицираме план за 120 милиона. Според Караниколов значимото сега е за запазим производството в кондиция.

Вече има съкращения на чиновници, а в бюрата по труда се записват и хора, върнали се от чужбина. Министър Караниколов изясни, че се чака равнището на безработица у нас до края на годината да доближи 6%. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР