Вчера Facebook пусна ново приложение, което ще плаща на потребителите

...
Вчера Facebook пусна ново приложение, което ще плаща на потребителите
Коментари Харесай

Ново приложение на Facebook ще плаща на потребителите, за да проследява техните данни

Вчера Фейсбук пусна ново приложение, което ще заплаща на потребителите да споделят информация със обществения колос за приложенията, които употребяват, съобщи Marketwatch.

По-рано компанията пусна две сходни приложения, които наблюдават дейностите, които хората правят на своите телефони. Но и двете бяха спрени, откакто бяха отправени рецензии за нарушение на поверителността и за нарушение на напътствията на Apple App Store.

Новото приложение, наречено Study, е друго от предходните две и е издигнато от нулата. Засега е налично единствено в Гугъл Play Store, като Фейсбук твърди, че ще бъде налично скоро и за мобилната операционна система на Apple iOS.

Study ще събира информация за приложенията, които хората употребяват - по какъв брой време прекарват в тях, кои тъкмо функционалности се употребяват - давайки на Фейсбук скъпа информация за това по какъв начин хората употребяват услугите на неговите съперници.

От Фейсбук обявиха, че няма да наблюдават пароли или идентификатори на профили, като от време на време ще припомня на хората, че приложението събира техните данни. Но специалисти в областта на отбрана наличните данни са загрижени, че потребителите към момента не знаят тъкмо каква информация изпращат.

Все още Фейсбук не споделя какъв брой ще заплати на потребителите да споделят своята информация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР