Вчера десетки хиляди учители от цяла Франция участваха в еднодневна

...
Вчера десетки хиляди учители от цяла Франция участваха в еднодневна
Коментари Харесай

Хиляди френски учители протестират срещу липса на мерки в пандемията

Вчера десетки хиляди учители от цяла Франция участваха в еднодневна стачка, с цел да се опълчват на политиката на администрацията на президента Еманюел Макрон, която разрешава на пандемията на ковид да се популяризира в учебните заведения, предадоха международните осведомителни организации.

Според синдикатите, присъединяване в стачката е сред 20% измежду учителите в началните и 45% в междинните учебни заведения.

Собствените данни на държавното управление, които по принцип подценяват действителното присъединяване в стачки, регистрират надлежно 8,8% и 10,4%.

Според учителите, в учебните заведения всеобщо не са въведени даже най-минималните ограничения за обществено отдалечаване, с цел да се предотврати разпространяването му измежду възпитаници, учители и техните фамилии.
 Франция с близо 2 млн. случая на Коронавирус
Франция с близо 2 млн. случая на Коронавирус

Рекордна безработица означи страната

Ученици също стачкуваха в 10 гимназии в региона на Париж през вчерашния ден . Те блокираха входовете в учебните заведения и желаеха учебните заведения да бъдат затворени.

Както и при митингите от предходната седмица, полицията за битка с безредиците бе призована бързо да спре митингите, употребявайки сълзотворен газ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР