Вчера близки на 17-годишната ученичка помолиха за помощ в социалните

...
Вчера близки на 17-годишната ученичка помолиха за помощ в социалните
Коментари Харесай

Майката на блъснатото от автобус момиче: Респект и благодаря

Вчера близки на 17-годишната ученичка помолиха за помощ в обществените мрежи. 

Над 100 души откликнаха на апела да дарят кръв за борещото се за живота си в 17-годишната Александра Нинова.

В петък вечерта тя беше блъсната от рейс в столичния квартал " Люлин ". Апелът за помощ потегли от обществените мрежи в събота. Буквално часове по-късно изпълни двора на Националния център по кръводаряване в София. Необходимата кръв беше събрана още на обяд, заяви dir.bg.

В София дарилите са над 130, има дарили и отвън столицата, написа в профила си в обществената мрежа Аделина Банакиева, която първа популяризира молбата на родителите на Александра да бъде дарена кръв.

" Към всички споделили поста-призив за кръводаряване за 17г Али, потърпевша при ПТП с присъединяване на рейс на градския превоз в кв Люлин. Към всички съпричастни и най-много към десетките които през днешния ден мръзнаха и подариха с изключение на кръв, само че и почивният си ден, с цел да отидат и да чакат да им бъде взета кръв за непознато дете. Към всички които ми звъняха и писаха и помолих да не вървят да подаряват, тъй като центъра за кръводаряване така и така изнемогваше от липса на личен състав. В София дарилите са над 130, има дарили и отвън столицата. Респект и благодаря. Това е от майката на Александра ", написа Банакиева и разгласява покъртителен пост на майката на Александра.

" Тези думи са благодарността на една майка, чието дете се бори за живота си. Благодаря на всички лекари и експерти от Детска реанимация в Пирогов, които непрекъснато поддържат искрата живот в щерка ми! Благодаря на всички другари и познати, които незабавно ни потърсиха, с цел да оказват помощ в бедата! Благодаря на хората, които проведоха даряването на кръв за Али! От сърце благодаря на всички, които посветиха извънредно мразовития неделен ден на живота на нашето дете и чакаха, с цел да дарят кръв за нея! Благодаря на всички, които се молят за Али и я загатват с любов и топлина! Мили хора, имам вяра, че вашата помощ, вашата любов и религия ще върнат Али към живота! Яна Алексиева, майка на Али ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР