Вчера, 27.05.2020 г., около 15:30 часа на бул. Гоце Делчев

...
Вчера, 27.05.2020 г., около 15:30 часа на бул. Гоце Делчев
Коментари Харесай

Стар познайник на органите на реда си спретна гонка с полицията

Вчера, 27.05.2020 година, към 15:30 часа на бул. Гоце Делчев в Русе полицейски екип от чиновници на Първо районно управление (на МВР) са засекли да се движи лек автомобил марка "БМВ-Х5 “ с русенски регистрационен номер, чийто лидер бил техен познайник, който ръководи без брошура. Това оповестиха от ОДМВР-Русе.

Патрулният екип е подал звуков и светлинен сигнал за прекъсване на лидера, само че автомобилът траял придвижването си, при което униформените го последвали с полицейската кола, като в това време са уведомили и други дежурни полицейски дежурства.

Екшън в София приключи с четирима задържани след зрелищна гонка

Било подхванато гонене на рисково движещото се БМВ от няколко екипа в границите на града, след което нарушителят е траял по основния път в посока Варна, а по-късно към местността „ Караач “.

Служителите са открили автомобила в равнища в местността "Караач ". Виждайки служителите на реда лидерът изоставил транспортното средство и побягнал, само че е последван и арестуван. Започнато е изясняване и документиране на случая, като за подпомагане са потърсени и чиновници от бранш Пътна полиция.

Екшън и гонка в село Лъвино

В хода на работата е документирано, че лидерът 33-годишен мъж от Русе, няма удостоверение за ръководство на МПС и в никакъв случай не му е било издавано; ръководи автомобила в едногодишен период от наказването му по административен ред за ръководство на МПС без брошура (престъпление по член 343в, ал.2 от НК); поставените регистрационни табели на БМВ-то, ръководено от него, са били издадени за друго транспортно средство с друга марка – „ Волво “ (престъпление по член 345, ал.1, пр.1 от НК); автомобилът не е регистриран на територията на България (престъпление по член 345, ал.2, вр. ал.1 от НК).

Освен това мъжът е пробван за приложимост на алкохол и опиати, като уредът е посочил позитивен резултат за „ канабис “ и „ метамфетамин “ (престъпление по член 343б, алинея 3 от НК), издали са му ваучър за здравно проучване, само че пред доктор в болничното заведение е отказал да даде проби за химически разбор.

По случая е формирано бързо произвеждане против 33-годишния, за закононарушения по член 343в, ал.2 от Наказателен кодекс, чл.343б, ал.3 от Наказателен кодекс, член 345, ал.1, пр.1 от Наказателен кодекс, член 345, ал.2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс и член 270 от Наказателен кодекс.

Мъжът е арестуван за 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР