Вчера, 03.07.2017 г., с постановление на Районна прокуратура – Дупница

...
Вчера, 03.07.2017 г., с постановление на Районна прокуратура – Дупница
Коментари Харесай

Закопчаха бившия шеф на дупнишката болница

Вчера, 03.07.2017 година, с разпореждане на Районна прокуратура – Дупница обвиненият Росен Тимчев е бил арестуван за период до 72 часа за обезпечаване на явяването му пред съда. Припомняме, че на 12.06.2017 година Тимчев е бил притеглен като обвинен в осъществяване на няколко закононарушения – за практикуване на специалност без съответна дееспособност (престъпление по член 324, алинея 2 вр. с алинея 1 от НК) и за сформиране на неистинен формален документ (чл. 308, алинея 2 вр. с алинея 1 от НК).

Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 1000 лева, като му е бил даден четиридневен период за внасянето й, считано от 16.06.2017 година Към 03.07.2017 година сумата по нея към момента не е била импортирана. Това е наложило нуждата на взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Припомняме, че производството против Р. Тимчев е във връзка със сигнал от Агенция „ Медицински одит “ и ръководителя на Общински съвет – Дупница. В него се показва, че краткотрайно назначеният за шеф на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ в гр. Дупница Р. Тимчев показал в Агенция по вписванията копие от тапия за приключено висше обучение със компетентност „ Здравен мениджмънт “, за която след инспекция от страна на Министерство на образованието и науката е открито, че е неистинска.

В хода на осъществената инспекция е установено, че текстът „ правилно с оригинала “, подписът към него и този под фотографията на дипломата са изписани от Р. Тимчев. От информация на МОН е видно, че той не има съответна дееспособност, според член 63, ал.1 от ЗЛЗ, с цел да заема длъжността шеф на лечебно заведение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: struma.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР