Възстановяването на русенското летище вече е в ход след като

...
Възстановяването на русенското летище вече е в ход след като
Коментари Харесай

Възстановяването на русенското летище вече е в ход

Възстановяването на русенското летище към този момент е в ход откакто бе подписан контракта с  " Еърпорт Русе ". Оглед на дейностите на място направи и кметът Пенчо Милков. В последните дни наетите служащи са построили съвсем 3 км от общо 9-километровата ограда, опасваща парцела, а техника разчиства периметъра към пистата. В постройката на терминала също се правят поправки, като екипът акцентира, че тя ще остане в достоверния си тип и интериорът ще бъде непокътнат. Козметични промени като замяна на стъклопакетите, ремонт на електрическата апаратура и ободряване на стаите, планувани за оперативния състав и водачите, няма да трансформират типа ѝ.

В административно отношение също са осъществени нужните стъпки. Документацията за летището е предадена към Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, с цел да се извърши пререгистрацията му. " В ежедневна връзка сме с екипа и ръководителите на плана. Работи се интензивно. Това, което държахме през цялото време – постройката и всички движими движимости да бъдат съхранени, е спазено. Дейностите се движат в положителни темпове, самолетите са тук и има още доста работа “, означи кметът, представен от dunavmost.com.

Управителят на сдружението Георги Налбантов посочи, че на този стадий от пистата изхвърчат 6-местните самолети Beechcraft C90 с два мотора от по 420 конски сили. Те са особено оборудвани със система за битка с градушките и предизвикателство на превалявания, каквато е главната активност на компанията на Крушарски „ Стройпроект “ ЕООД. През предходната година тя е била наета от румънската страна, където извършва действия в четири региона. Съгласно контракт с Изпълнителната организация „ Борба с градушките “ тази година тя ще третира и 33 млн. дка в Северна България. Идеята е със средствата от тази активност да се финансират и идващите усъвършенствания по летището.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР