Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични

...
Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Ние сме пазители на демокрацията

Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и принадлежности. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на митинг-концерт в Горно Краище, община Белица. С него Централният избирателен лъч на Движението завърши своята предизборна обиколка из страната. Пред множеството хора Карадайъ акцентира, че е от огромно значение „ пътят, по който ще се възвърне нормалността в политиката и демокрацията. “



" Краят на модела ГЕРБ още не е реалност, тъй като тези, които са мераклии да застанат на мястото на ГЕРБ може продължат по същия недемократичен път. Но ние няма да им го позволим, тъй като сме платили доста висока цена за демокрацията. Ние ще отстояваме демокрацията и ще бъдем пазители на демокрацията в нашата Родина “, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.



„ Ако през април държавният уред работеше за произвеждане на избирателен резултат на ГЕРБ, то новопоявилите се, пристигнали на мястото на ГЕРБ, употребяват същите принадлежности и целия наказателен уред сега, с цел да си създават избирателен резултат. То това не е битка с модела ГЕРБ! Това е същият недемократичен метод “, съобщи още ръководителят на Движението.

Карадайъ акцентира че „ институциите би трябвало да действат в разговор, съвместен надзор и съгласуваност “. И Движение за права и свободи ще се бори за това, тъй като „ призванието на Движение за права и свободи е да начертава посоката на страната, да дефинира целите на нашата Родина “.

В изявлението си Йордан Цонев, втори в листата на Благоевград и зам.-председател на Движение за права и свободи, дефинира предизборната акцията, правена от други партии като компроматна и недостойна. „ Тази акция стартира с компрометиране на наш другар, без съд без присъда и без доказателства, няма значение кой го прави. Кампанията продължи с визитата на ръководителя в Р Турция, където беше посрещнат на най-високо равнище. И по-късно се развихри една недостойна акция ", сподели Цонев. Той добави, че париите без ясни цели и цели „ постоянно градят своя политически облик, своята борба за власт на гърба на Движение за права и свободи. “



„ Движение за права и свободи не е елементарна партия, тя се роди в борбата за права и свободи, за достолепие, чест, религия, език и вяра на българските мюсюлмани. И доктор Ахмед  Доган стана водач на българските мюсюлмани, тъй като я водеше тази борба “, съобщи още Йордан Цонев.  

Зам.-председателят на Движенето посочи, че „ Движение за права и свободи е код за междуетническо и междурелигиозно съгласие, код за благоденствие на хората! "

Движение за права и свободи е код за основаване на съвременна страна!, заключи Цонев.

По-рано централният избирателен лъч организира срещи с членове и симпатизанти от Якоруда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР