Възстановяваме и преместваме Паметника на Съветската армия, за да се

...
Възстановяваме и преместваме Паметника на Съветската армия, за да се
Коментари Харесай

ПП: Паметникът на Съветската армия е тотем на съветския тоталитаризъм

Възстановяваме и преместваме Паметника на Съветската войска, с цел да се помни предишното, само че и с цел да кажем, че е време да тръгнем напред. Искаме да сложим ясна граница сред паметниците на руснаците, починали за свободата на нашата страна, които почитаме и, въпреки това, тотемите на руския тоталитаризъм.

Това се споделя в позиция на " Продължаваме промяната " (ПП), оповестена на формалния им Facebook профил във връзка началото на демонтирането на паметника.

" Преди 33 години се разделихме с тоталитарната страна, с партийния комунистически уред, с призраците на Студената война. Символите на този тъмен за България и света интервал обаче останаха непокътнати през всички тези години и заемат централно място в сегашното ни ", се показва в позицията.

" Убедени сме, че на най-почетното място в София би трябвало да има знаци на свободата и независимостта на България, а не на поклонение пред непозната войска на несъществуваща от дълго време страна. Вярваме, че ще вървим напред с увереността на научените исторически уроци. Дължим го на родителите си, и на идващите генерации българи ", декларират от Политическа партия.

Работата по демонтажа на фигурите от Паметника на Съветската войска продължава. На място има засилено полицейско наличие, като са построени два реда ограждения, които да подсигуряват периметъра към паметника.

Процесът по разглобяване на Паметника на Съветската войска в София стартира през вчерашния ден. Решението на регионалния шеф на София-град Вяра Тодева провокира разнопосочни реакции както край самия паметник, по този начин и в Народното събрание и измежду представителите на политическите сили в Столичния общински съвет. Стигна се и до среща сред съперниците на процеса от Българска социалистическа партия и министър-председателя акад. Николай Денков.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР