Възстановка, пресъздаваща посрещането на Капитан Петко Войвода в Чепеларе, ще

...
Възстановка, пресъздаваща посрещането на Капитан Петко Войвода в Чепеларе, ще
Коментари Харесай

Чепеларе отново ще е домакин Национални хайдушки празници Капитан Петко Войвода

Възстановка, пресъздаваща посрещането на Капитан Петко Войвода в Чепеларе, ще бъде показана на 24 септември в града,информират от Общинската администрация. За трета година в родопския град ще се състоят Национални хайдушки празници „ Капитан Петко Войвода “. Истинската пушка на Капитан Петко ще бъде предоставена от Регионалния исторически музей в Смолян особено за възстановката.

Пристигането на Капитан Петко на кон ще бъде пресъздадено пред паметника на Войводата от 11:00 часа. Във възстановката ще вземат участие гайдарски състав „ Капитан Петко Войвода “, съдружие „ Родопски хайдути, самодейни сформира, Конна база „ Аспарух “.

В програмата на празниците е включена гостуваща галерия „ 125 година проведено тракийско придвижване “, предоставена от Съюза на тракийските сдружения в България. Регионалният исторически музей в Смолян ще изложи експонати от своята експозиция „ Закъснялата независимост на Родопите “. Концертна стратегия с над 40 гайди, самодейни сформира и реализатори ще звучи от 12:00 часа на сцената на пл. „ Олимпийски “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР