Възстановка на Освобождението на Белоградчик ще направят ученици от Видин

...
Възстановка на Освобождението на Белоградчик ще направят ученици от Видин
Коментари Харесай

Ученици от България и Румъния ще участват във възстановка на Освобождението на Белоградчик

Възстановка на Освобождението на Белоградчик ще създадат възпитаници от Видин и румънския град Крайова. "Спомнете си за войната, с цел да оцените свободата си " е името на самодейността, която стартира през днешния ден с образование на участниците, изясни уредникът Евтим Стефанов:
"Ще имаме 30 участници - 15 от България и 15 от Румъния, и благодарение на Национален клуб "Единение " и Патриотичен клуб "Бдинци " ще организираме в третия ден на образованието една историческа възстановка. Тя ще се състои на крепостта "Калето " в Белоградчик и ще пресъздаде действителните бойни дейности за освобождението на Белоградчик от румънските вой-ски. Това ще се случи в неделя, от 11:00 часа, който желае, може да пристигна и да следи спектакъла изцяло гратис. Това са общо три военни образования, които ще завършат с сходна възстановка. Организираме го в границите на огромното събитие - възстановка на Руско-турската освободителна война, тридневна възстановка, която ще проведем във Видин, някъде към 3 март, тъй че особено за празника да се подготвим, децата да са подготвени и да създадем едно доста огромно събитие със 180 участници от България и Румъния. "
Специално за възстановките са закупени униформи, саби, пушки и оръдия, които пресъздават тези, употребявани през Освободителната война. Осигурени са и разнообразни пиротехнически резултати. Организацията ще се управлява от ръководителя на клуб Национален клуб "Единение " Георги Маринов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР