Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово. Той се срути

...
Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово. Той се срути
Коментари Харесай

Борисов: Ако не бяхме дали тези милиарди за КТБ, за реакторите и за централите...

Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово. Той се срути при поройните дъждове поради придошлите води на река Места. Премиерът Бойко Борисов даде обещание, че оборудването ще е готово до събота. А през днешния ден той персонално дойде, с цел да инспектира ремонта.

" Благодарен съм на строителите и е значимо, че оправиха пътя на хората, които тук са доста положителни, работят и виждате какво вършим и за децата им в учебните заведения, с цел да се образоват.

Правим компютърни зали, салони, свършена е доста работа и учителите също споделиха, че са доста удовлетворени, че към този момент имат почтено възнаграждение ", съобщи на място Борисов, който за минути бе обкръжен от десетки поданици, които не пропуснаха да му благодарят и му пожела здраве и дълъг живот. " Не ни оставайте, тъй като единствено вие се грижите за нас ", споделиха локалните хора.

Поп от региона пък му подари икона и му пожела здраве и дълго ръководство, заяви Блиц.

" Това, което ме прави най-доволен, е отношението на хората и за голямата работа в просветителната инфраструктура ", сподели Борисов и подсети, че са ремонтирали доста школа и с нови салони.

" 63 млн. лева сме дали за нови и поправяне на детски градини, с цел да остават хората в обитаемоте си места и да имат прекрасен живот фамилиите с деца ", регистрира Борисов.

" Няма село в долината, за което да не сме създали учебни заведения или детски градини ", сподели Борисов и се договорили с Нанков и Вълчев, че за тези, които занапред ще се ремонтират, да разделят разноските 50 на 50 - от МОН и Министерство на регионалното развитие.

Напомни, че 1,4 милиарда лв. са отишли за заплатите на учителите. И посочи, че през днешния ден трябвало да стартира и чистенето на отпадъците в река Искър, за което страната отпуснало 200 000 лв..

На въпроса дали е качествено възобновен моста, Борисов разясни, че не е инженер строител, само че добави, че дигите се вършат. Изтъкна, че тук е разбъркан район, а да се поддържа тонуса на популацията, е построяването на градини и учебни заведения. Обеща, че в Блатска ще изградят спортна площадка, а не стадион, защото това би глътнало над 1 млн. лв..

Борисов увери локалните, че ще има пари за подсилване на всички насипи и ги успокои, че до момента той не е оставил никой без помощ.

" Само България работи в района, а и в Европа. Ето ги хората работят, на открито са, а си представете в Париж от днеска в 18 ч. у дома.

Оценявайте това, което вършим и бъдете спокойни, никой не сме оставили. Ако не бяхме дали тези милиарди за КТБ, за съветските реактори и за американските централи - 6 млрд, щяхме да имаме пари да затрупаме планините с насипи. Те парите не извират, в този момент не речни насипи, а насипи от пари щеше да има страната.

Питате ли по какъв начин сме ги събрали да ги върнем, а и да не стопираме и по другите неща да работим. Не сме спрели и в този момент и в пандемията единствено ние не стопираме ", сподели Борисов пред локалните, които го попитаха дали ще стигнат парите за всичките насипи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР