Възстановиха частично електроподаването в Аржентина след огромното прекъсване. Половината от

...
Възстановиха частично електроподаването в Аржентина след огромното прекъсване. Половината от
Коментари Харесай

Възстановиха частично електрозахранването в Аржентина

Възстановиха отчасти електроподаването в Аржентина след голямото спиране. Половината от клиентите в цялата страна към този момент имат ток, сподели аржентинският президент Маурисио Макри.


Срив в енергийната система в неделя сутринта остави Аржентина и Уругвай без електричество, само че възобновяване му в Уругвай също е почнало.

" Ние работим, с цел да подсигуряваме, че електрическата енергия се възвръща, колкото е допустимо по-рано. В момента 50% от клиентите имат ток. В близко бъдеще електричеството ще бъде възобновено на всички консуматори ", написа Макри на страницата си в Туитър.

Президентът добави, че спирането е породено от " срив в системата за транзитиране “, аргументите за който към момента не са открити.

" Това е невиждан случай, който ще бъде в детайли разследван ", сподели Макри.
 Авария остави близо 50 милиона души без ток в Аржентина и Уругвай. Авария остави близо 50 милиона души без ток в Аржентина и Уругвай.
Двете прилежащи латиноамерикански страни останаха без електричество още преди зазоряване. Повредата докара до прекъсване на водата в доста обитаеми места,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР