Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за пътни превозни

...
Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за пътни превозни
Коментари Харесай

Възстановена е продажбата на месечни винетки за товарни автомобили

Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за пътни транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 тона. Услугата е налична в познатите канали за покупка на електронни винетки – уеб страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите на регионалните пътни ръководства.

Продажбата на месечни винетки за тежкотоварни коли беше прекратена на 17 юли 2019 година според наредбите на настоящия все още Закон за пътищата. В бр. 60 на „ Държавен вестник “ от 30 юли 2019 година бяха обнародвани и влизат в действие измененията в Закона за пътищата, с които комерсиалната употреба на системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, се отсрочва за не по-късно от 1 март 2020 година и надлежно се възвръщат месечните винетки за товарните транспортни средства.

До въвеждането на тол системата тежкотоварните коли ще употребяват републиканската пътна мрежа със възнаграждение на винетка – месечна, седмична или дневна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР