Възрастни съпрузи от мъглижкото село Ветрен са били нападнати и

...
Възрастни съпрузи от мъглижкото село Ветрен са били нападнати и
Коментари Харесай

Рецидивист преби със стол възрастни съпрузи в дома им, за да им вземе пенсиите

Възрастни съпрузи от мъглижкото село Ветрен са били нападнати и грубо пребити в дома си от 29-годишен рецидивист, който желал да ги ограби, оповестиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора.
Още по темата
Извършителят е арестуван, а потърпевшите са настанени в болница в Стара Загора, като положението на 71-годишния мъж е тежко.

Около 1 часа на 10 октомври, 29-годишният мъж влезнал в къщата на фамилията през прозореца на банята, до момента в който съпрузите спели. Той ги нападнал и нанесъл нечовечен побой, като ги удрял по главите и телата със стол, като упорствал да му предадат наличните си пари. Пострадалите му декларирали, че нямат пари, след което нападателят взел мобилните им телефони и избягал.

Бил е подаден сигнал в полицията. Двамата потърпевши са настанени в УМБАЛ " Д-р Стоян Киркович " в Стара Загора. След лекарски обзор е открито, че мъжът е в тежко положение - с черепно-мозъчна контузия.  " Мъжът е претърпял интервенция, сега е постоянен. Настанен е в неврохирургично поделение ", заяви шефът на лечебното заведение проф Йовчо Йовчев.

Няколко часа по- късно 29-годишният извършител е бил открит и арестуван.

За осъществен обир по горепосочения текст законът планува наказване " отнемане от независимост " от 5 до 15 години, като съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото на отговорния. Мъжът е бил осъждан преди за същото действие.

Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да изготви искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР