Възрастни хора без преки наследници са жертвите на организираната престъпна

...
Възрастни хора без преки наследници са жертвите на организираната престъпна
Коментари Харесай

Възрастни хора без преки наследници са жертви на имотната схема в Русе

Възрастни хора без директни наследници са жертвите на проведената незаконна група за имотни измами, разрушена от полицията в Русе.

Един от арестуваните е чиновник на Министерство на вътрешните работи и се ревизира съпричасността на още трима униформени към схемата.

Началото на имотните измами е сложено през ноември 2020 г, когато беше първата вълна от висока смъртност от Covid-19 в страната. Тогава трима русенци, единият от които служител на реда, стартират реализирането на скица за имотни измами, като употребяват подправени документи. Жертви са възрастни самотни хора, без директни наследници.

" След правенето на това неистинско наследство се е посещавал нотариус. Искам да кажа, че са разнообразни нотариуси при всички покупко-продажби, които съгласно разпоредбите на Закона за наследството са разгласявали саморъчните завети. Впоследствие лицата, на които са завещани парцелите - тях ще ги нарека бушони или мулета - продават парцелите на трети добросъвестни лица ", изясни Радослав Градев, наблюдаващ прокурор.
Имотите, които са били обект на закононарушенията, са аграрни земи в Силистренско, Двемогилско, както и апартамент в Русе. Тъй като в схемата има забъркан служител на реда, по случая работи и отдел " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи. Проверяват се още трима униформени за съпричасност към проведената незаконна група. На арестуваните са повдигнати обвинявания и са арестувани за период от 72 часа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР