Възрастна жена предаде 25 000 канадски долара на телефонни измамници

...
Възрастна жена предаде 25 000 канадски долара на телефонни измамници
Коментари Харесай

Нов вид телефонна измама: Възрастна жена предаде 25 хил. канадски долара

Възрастна жена съобщи 25 000 канадски $ на телефонни измамници в Добрич. Случаят е от през днешния ден, за него осведоми представителят на Прокуратурата в добруджанския град Даниел Илиев.

Използваната скица е нова, само че към този момент позната.  Мним полицейски чиновник се обадил на дамата, с цел да търси подпомагане за откриване на телефонни измамници. Последвало второ позвъняване от телефонен лъжец, който сякаш е трябвало да бъде оголен, и трето позвъняване още веднъж от мнимия полицейски чиновник, което да убеди дамата, че тя оказва помощ на органите на реда. 

В последна сметка дамата е предала огромната сума пари със съзнанието, че оказва помощ за залавяне на нарушители. 

По думите на прокурор Илиев излиза наяве, че всяка седмица в Прокуратурата в Добрич има най-малко по един подобен случай на телефонна машинация от октомври насам.

" Бих желал да се обърна към жителите и да ги помоля да бъдат извънредно бдителни, да предизвестяват възрастните си родители и да ги срещнат с най-популярните схеми. Възрастните жители, когато видят чужд телефонен номер или румънски, или различен задграничен да не дават отговор на позвъняването, а в случай че го създадат и чуят познатите истории за потърпевш родственик или полицейски чиновник, който търси подпомагане за откриване на измамници, просто да пресечен позвъняването и да подадат сигнал в полицията ", прикани прокурор Даниел Илиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР