Възрастен мъж от квартал Любеново в Първомай вероятно ще прекара

...
Възрастен мъж от квартал Любеново в Първомай вероятно ще прекара
Коментари Харесай

ПОТРЕСАВАЩО: Изповедта на 80-годишния Благой, който гръмна братовчед си със сачми за глиган

Възрастен мъж от квартал " Любеново " в Първомай евентуално ще прекара най-малко част от последните си години в пандиза, откакто умъртви отдалечен родственик поради спор за земя.

През юни т.г. Благой Цветилов става на 82. На 21 октомври 2022 година той простреля 54-годишния Митко Иванов на противоречивата равнища от 8 дка. Стрелял по него два пъти с ловната си пушка, заредена с патрони за глигани, втория – от 4 метра, и го улучил в главата.

" Благой сподели, че му е блъснал патрона на Митко - да се наяде на ниви и на всичко, описа пред Пловдивския областен съд съселянинът на убиеца Славчо Стоянов. На Велко Попов пък обяснил, че е гръмнал Митко и ще се самоубие. " Велка, да си вземем сбогом, довиждане! ", били думите му.

Ето и какво описа Благой пред съда:

" Хвана ме и ме подруса, удари ме. Моята виновност беше, че пушката ми беше в микробуса, на идващия ден щях да отивам на лов за глигани.

Взех я, с цел да го сплаша, и му споделих да седне, с цел да се разберем. Той пил ли беше, не знам. Хвана пушката и я подвигна нагоре с двете ръце.

По едно време пусна лявата ръка и с дясната държи пушката и замахна да ме удари. Аз се дръпнах обратно и освен това дърпане се създаде изстрел. Текна такава кръв, че ме оля целия като чешма. Той подържа пушката 2-3 секунди, по-късно отиде зад трактора си и падна.

На мен ми падна пердето и гръмнах повторно. В главата съм го блъснал ", разказа случилото се Цветилов и още веднъж акцентира, че не е желал да убива Иванов, доста съжалява и няма виновност за първия изстрел.

" А след това за какво го довърши? ", попита арбитър Цветан Цветков. В това съм отговорен. Не бях на себе си, бях като превъртял ", отвърна подсъдимият. От самото задържане преди година и половина на всяко правосъдно съвещание той повтаря, че животът му е приключил и нищо не му остава. 

" Поп ми би трябвало, 80 години е горната граница на човешкия живот. В пандиза ми е по-добре, в сравнение с на открито ", сподели той и на последното съвещание по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР