Възраждането на БСП е високата цел, за която работим. Това

...
Възраждането на БСП е високата цел, за която работим. Това
Коментари Харесай

БСП - София възражда партията въпреки Нинова и нейните съучастници в ръководството

Възраждането на Българска социалистическа партия е високата цел, за която работим. Това съобщи водачът на столичните социалисти Иван Таков на среща под надпис " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ", оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София.

Таков разяснява обстановката в партията в последните две години. " Действахме уверено, когато започнахме акцията за локалните избори в София. Знаехме, че в случай че желаеме да съживим партията, би трябвало да действаме макар ръководителя (корнелия Нонова - б.р.) и нейните съучастници в управлението. А когато те правеха всичко допустимо да пречат, да действаме макар тях. И успяхме. Успяхме да върнем идеологическия диалог в партията ", посочи той.

Припомняме, че в последните два дни от столичната организация на Българска социалистическа партия осведомят за сливане на вътрешната съпротива в партията, поддръжката към което се усилва.

" Обединихме се зад манифест с напълно леви послания. Бяхме срещу тоталната ликвидация на общинска благосъстоятелност, на концесионирането на услугите. Против отхвърли на общината да ръководи своята благосъстоятелност. Показахме, че има и различен метод ", съобщи на днешната среща Таков. Той предлага към този момент на национално равнище да продължи диалога за връщане на партията към корените и същинските полезности, които Българска социалистическа партия е отстоявала през годините. " Само по този начин ще обединим лявото. Само по този начин ще осъществим нашия дълг, наследен ни от патриарха на социалистическата партия Димитър Благоев - да смъкваме маските на тартюфите, византийците и лъжците ", счита Иван Таков.

Той означи, че е било мъчно да бъдеш социалист през 1891 година Таков цитира думи на Благоев, че тогава е трябвало човек да има здрави нерви и дълбока религия в социализма. " Днес би трябвало да се върнем към предишното, да разберем сегашното и да се опитаме да прозрем бъдещето. Трябва да го създадем рационално и самоуверено. Защото бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото през днешния ден е наша отговорност ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София. Той сподели още, че следва постоянен цялостен отчетно-изборен цикъл в партията, който би трябвало да даде мощен подтик на Българска социалистическа партия с 4-годишен небосвод, с нови лица със свежи хрумвания и със храброст да отстояват левите полезности. " От Дядото пазим и различен завет - да не имаме вяра на баналните очевидности и да търсим изхода в безизходността. Защото няма безизходни обстановки, има безизходни партии, които умират и изчезват от политическата сцена... Българска социалистическа партия обаче е жива ", съобщи Таков.

Той уточни, че идните избори постановат бързи дейности. " На основата на това, което направихме през последната година в София, предлагам да създадем обединяване в Партията, което да назовем " Бузлуджанци ". Да си дадем опция да вършим същинска, смислена политическа работа, без да разчитаме на " концепциите ", " самодейностите " и " мотивацията " от централното управление. Да покажем по какъв начин може да работи същинската социалистическа партия. Защото ние сме партията, а не тясното управление ", сподели още Иван Таков.

Той запита риторично - в случай че управлението от " Позитано " може без партия, за какво партията да не може без управлението от " Позитано "?

Лидерът на столичните социалисти прикани присъстващите на срещата: " Да опитаме да спрем очертаващата се поредна електорална драма, в името на оцеляването на партията. Да поемем самодейността и работата по привикване на конгрес в къси периоди. Всички знаем, че за политическия триумф са нужни ясни цели и хора. Мисля, че ги имаме и двете. Трябва да действаме в този момент. Възраждането на Българска социалистическа партия е високата цел, за която работим. България има потребност от мощна социалистическа партия. Убеден съм, че Българска социалистическа партия още веднъж ще бъде тази мощ. Ние ще я създадем мощна още веднъж! Такава, каквато Благоев и първоапостолите я сътвориха на Бузлуджа. Защото ние сме като тях. Ние сме бузлуджанци "

Сред участниците бяха президентът в интервала 2002-2012 година Георги Първанов, Сергей Станишев, Ваня Григорова, Калоян Паргов, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, някогашни народни представители и ръководители на партийни структури в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР