Възраждане ще сезира Конституционния съд заради решението на правната комисия

...
Възраждане ще сезира Конституционния съд заради решението на правната комисия
Коментари Харесай

Костадинов: Ще сезираме Конституционния съд заради отхвърлянето на референдума

" Възраждане " ще сезира Конституционния съд поради решението на правната комисия през вчерашния ден да не одобри референдума за отсрочване на еврото. Това съобщи водачът на партията Костадин Костадинов по време на брифинг във фейсбук.

" Ще предприемем редица диалози, в това число и с президента. Сега той има решаваща роля. Ще сезираме и Конституционния съд, ще изпратим и имената до прокуратурата. Очакваме минимум реакция от прокуратурата, тъй като тя е отпред с човек на ПП-ДБ, Герб и Движение за права и свободи ", съобщи Костадинов.

Правната комисия в Народното събрание отхвърли предлагането на " Възраждане " за осъществяване на народен референдум по въпроса с въвеждането на еврото.

" За " предлагането гласоподаваха депутатите от " Възраждане ", БПС и " ИТН ". Представителите на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Движение за права и свободи се оповестиха срещу, а от ГЕРБ-СДС се въздържаха.

Преди три месеца водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов внесе 600 000 подписа в Народното събрание и изиска у нас да се организира референдум с питането: " Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената публична валута в България до 2043 година? "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР