Възраждане са получили тревожната информация, че след оказан натиск от

...
Възраждане са получили тревожната информация, че след оказан натиск от
Коментари Харесай

Възраждане скочи - защо спира разследването срещу Весела Чернева

" Възраждане " са получили " тревожната информация ", че след оказан напън от непознато посолство прокуратурата е спряла досъдебното произвеждане против Весела Чернева. Това разгласи в декларация от името на партията депутатът Ангел Георгиев.

Той изиска закрито съвещание на Народното събрание, на което да бъдат изслушани шефовете на службите да сигурност, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, както и министър председателят Николай Денков.
-->
Георгиев напомни, че преди месеци, по време на чуването на шефовете на службите в Народното събрание, шефът на ДАНС Пламен Тончев изнесе информация, че прокуратурата води досъдебно произвеждане за теч на класифицирана информация във връзка със свалянето на ветото пред Република Северна Македония от страна на българския парламент.

Разследването е почнало по линия на контраразузнаването, което е разкрило, че чиновник на Външно министерство е издал авансово българската позиция по еврочленството на Скопие на жител на РСМ. " Става въпрос за извадка от конфиденциален документ, достъп до който са имали единствено двама души ", сподели депутатът от " Възраждане ".

Сега досъдебното произвеждане било прекъснато " след прибавен напън от непознато посолство с мощно въздействие у нас, приказваме за друго, а не за американското посолство ", добави депутатът. " Българската държавност за следващ път е поругана, имаме следващото вмешателство. Нямаме имунна система против външно въздействие ", заключи Георгиев. И напомни диалога на водачите на Политическа партия от добилия гласност запис за метода, по който се назначават шефовете на службите след координиране с посолството или с посолствата.

" Свидетели сме на следващото изпиране на народен изменник, направил измяна по въпрос, по който има консенсус в българското общество ", заключи Ангел Георгиев и изреди българската позиция - отбрана на езика и културата ни, както и на нашите сънародници в Северна Македония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР