Възраждане проведе брифинг в Народното събрание, във връзка с поредния

...
Възраждане проведе брифинг в Народното събрание, във връзка с поредния
Коментари Харесай

Коста Стоянов: От сглобката унищожават българското Черноморие, за да прокарват лобистки закони

" Възраждане " организира брифинг в Народното събрание, по отношение на следващия лобистки Законопроект, който от незаконната сглобка се пробват да прокарат, а точно - Закон за силата от възобновими източници в морските пространства, който би бил извънредно нездравословен за биоразнообразието на родното ни Черноморие. На срещата участваха и риболовци от Варна, Каварна и Бяла, които също обясниха отрицателните последствия, които би имало това решение върху поминъка на хората в района.

Народният представител от " Възраждане ", Коста Стоянов, който се бори за ползите на риболовците, откогато стана ясно, какво имат намерение да подхващат от ръководещата сглобка, съобщи на брифинг в Народното събрание, че всички мнения на Министерствата и отрасловите органи, във връзка с импортирания от сглобката Законопроект са негативни и го дефинират като лобистки.

" Този Законопроект, най-вероятно обслужва ползи на кръгове към сглобката ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи и на процедура, ще унищожи цялостен един бранш в българската стопанска система - бранш риболовство и ще повлияе извънредно отрицателно върху бранш туризъм. Ветрогенераторите, които от сглобката желаят да конфигурират в родното Черноморие ще окажат извънредно неприятно въздействие и влияние и върху рибните пасажи в Черно море и рибарския занаят ", съобщи националният представител от " Възраждане ", Коста Стоянов.

Представители на риболовците по Черноморското крайбрежие допълниха, че даже най-малкитe съмнения или шумове плашат рибните пасажи, което ще има пагубни въздействия върху тях и, надлежно върху риболовната промишленост в района и, че са правени опити, при които се открива, че при слагането на сходни ВЕИ уреди, рибата изчезва от съответния регион и се връща след към месец. Също и слагането на сходни ветрогенератори ще окаже доста отрицателно влияние върху делфините в региона на Черно море, които са предпазен тип. Становищата на всички отраслови браншове, браншови организации и Морската камара, по отношение на импортирания Законопроект са отрицателни и негативни - слагането на ветрогенератори в морското пространство ще повлияе на ветровете, които, намалявайки, ще трансформират и водните течения, което води до разцвет на планктон, а като разследване на тези процеси, изчезва кислорода, с него и рибните пасажи.

От рибарските организации приканиха за евакуиране на противоречивия Законопроект на сглобката и образуване на необятни публични и обществени разисквания със заинтригуваните сектори и браншове, както и ангажимент на държавното управление за осъществяване на изследвания, по какъв начин сходен Законопроект би повлиял на биоразнообразието на Черно море, както и на обичайни браншове, свързани с него, какъвто е рибарството. От " Възраждане " са безапелационни, че този закон би трябвало да бъде отдръпнат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР