Възползвайте се от времето, в което сте сами да се

...
Възползвайте се от времето, в което сте сами да се
Коментари Харесай

Обичам те, но нямам нужда от теб

Възползвайте се от времето, в което сте сами да се опознаете и разберете какво в действителност ви харесва

Обичам те, само че нямам потребност от теб, с цел да бъда щастлива или с цел да пребивавам. Познавам хора, които считат, че това са синоними. Но през днешния ден знам, че мога да бъда добре и без теб.

Филмите, културата и обществото са втълпили в нас концепцията за сантиментална обич, която те унищожава, когато любовта е нещо, което би трябвало да те прави благополучен.

Това е предиздвикало доста хора да станат прочувствено подвластни, проблем, който става все по-често срещан.

Не се нуждая от теб, с цел да пребивавам

Съществува концепцията, че страданието е неразделна част от любовта , само че това е неистина. Този мит е популяризиран още веднъж, а това е толкоз неверно!.

Страхът от това, че сте сами и се чувствате провалени в любовния си живот, може да ви накара да кажете „ да “ на първия човек, който се появява на пътя ви.

Това се случва с прочувствената взаимозависимост.

Тя ви кара да излизате от една връзка в друга, тъй като възприятието, че никой не ви обича, ви изпълва с паника . Това безпокойствие изчезва, когато сте част от една връзка.

Но след всичко това към този момент е ясно: любовта, която изпитвате, не е действителна.

Как можете да решите това? Избягвайте да попадате в следните клопки.

Идеализирате колегата си

Чудили ли сте се за какво всичко е толкоз ужасно при започване на взаимоотношенията, само че по-късно нещата потеглят надолу?

Отговорът е в идеализацията на принца или принцесата , когато не обръщате внимание на нещата, които в действителност ви тормозят, тъй като мислите, че можете да свикнете с тях. Или се надявате, че другият ще се промени.

Това обаче значи, че създавате обич, която не е действителна, защото гледате през розови очила и виждате единствено това, което желаете да видите.

Може би произлиза от прочувствена уязвимост, която ви кара да виждате единствено това, от което се нуждаете, и да пренебрегвате останалото.

Ниско самочувствие

Необходимостта да имате връзка може да сътвори ниско самочувствие , което ще има последици във всички области на живота ви.

Тази нужда става ваша съществена цел. Цел, която не бъде изпълнена, ще унищожи целия свят.

Вашият свят се върти към съвършената връзка . Ако тя не се появи, неуспехът ви гълтам и вашето самочувствие се срутва.

Да се влюбиш, за хората с ниско самочувствие се трансформира в безусловно поглъщащ развой, в който би трябвало да се отдадете напълно и рискувате да бъдете засегнати съществено.

Такива хора не са в положение да дефинират границите и по този начин страдат в любовния си живот.

Да имаш връзка не е всичко. Затова нямам потребност от теб.

Възможно е да разберете в даден миг, че това да имате връзка не е всичко , а поверие, което е толкоз вкоренено във вас, че е доста елементарно да извършите грешките, за които преди малко говорихме.

Можете да живеете отлично без който и да е до вас . Всъщност всеки, който в никакъв случай не е имал опцията да бъде самичък, би трябвало да се възползва от обстановката, в случай че в един миг няма връзка.

В края на краищата, когато сте сами, вие опознавате себе си и можете да мислите за връзката, която преди малко е завършила.

Това е метода, по който съзрявате и разбирате какво ви харесва и какво не в връзките, тъй че идната ще бъде по-добра.

Това е доста позитивно нещо, което би трябвало да извършите, само че нуждата да имате връзка постоянно замъглява вашето виждане. Това ви пречи да оцените времето, когато не би трябвало да мислите за никого, с изключение на за себе си.

Това е единственият миг, когато ще научите, че можете да обичате някого, без да имате потребност от различен.

Давали ли сте си в миналото време, с цел да бъдете сами?

Страхувате ли се да бъдете сами?

Ако вашият живот зависи от това да имате някой до вас, в никакъв случай няма да бъдете изцяло щастливи.

Това ще ви разстройва, а това е най-лошата неточност, която можете да извършите. Единственият човек, който постоянно е с вас, сте самите вие.

Спрете да пренебрегвате себе си и започнете да се обичате сами.

Инфо: https://zdraveikrasota.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР