Възпитаници на Националната търговско-банкова гимназия се реализират успешно във водещи

...
Коментари Харесай

Български ученици се развиват успешно в световни счетоводни компании

Възпитаници на Националната търговско-банкова гимназия се осъществят сполучливо във водещи международни счетоводни компании, където стартират работа незабавно след дипломирането си. Габриела Илчева и Лозан Георгиев са приключили паралелката „ Оперативно счетоводство “ с немски език предходната година. В момента и двамата работят по специалността си в огромни интернационалните сдружения, оповестиха от Министерството на образованието и науката /МОН/.

Значителен принос за техния триумф е фактът, че още като възпитаници в XII клас претърпяват на практика опит в действителна работна конюнктура в счетоводна компания, участваща в плана на МОН „ Ученически практики 2 “. Те описват за изгодите от присъединяване си в компанията „ Ню пойнт сървисис “ , където са се срещнали с друг счетоводен програмен продукт и са взели участие в действителни счетоводни интервенции. Лозан понастоящем е счетоводител в българския клон на RSM , а Габриела работи като счетоводител в „ Крестън Булмар “ .

Двамата споделя, че пристрастеността си към счетоводството го развиват още в X клас под управлението на своята преподавателка Маргарита Коцева. Тя е употребила способ, комбиниращ доктрина и процедура , който им е дал опцията да виждат и ползват знанията си. Коцева планува, че с развиването на технологиите и изкуствения разсъдък специалността на счетоводителя, както я познаваме през днешния ден, ще се промени към ролята на анализатор , кадърен да интерпретира информацията.

В момента и двамата ученици минават учебен път дружно, изучавайки специалността „ Счетоводство “ в Университета за национално и международно стопанство. Те означават, че опитът, който към този момент имат от работата си , дружно със знанията, добити в Националната търговско-банкова гимназия, им дават потребна основа за сполучливото им образование .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР