Възпитаник на старозагорската ПГ по електротехника Г.С. Раковски“ да бъде

...
Възпитаник на старозагорската ПГ по електротехника Г.С. Раковски“ да бъде
Коментари Харесай

Хванаха ученик с дрога и за наказание ще го порицаят публично пред училището

 Възпитаник на старозагорската ПГ по електротехника " Г.С. Раковски “ да бъде охулен обществено пред колектива на школото, реши състав на районния съд по дело за нелегално владение на дрога.

Съдът е признал за отговорен изправения пред Темида младеж, който на 30 март т.г. е бил хванат с марихуана за 7,56 лева и 0,22 г амфети за 6,60 лева като въпреки и малолетен е могъл да схваща  свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. Тъй като, като действието съставлява незначителен случай /престъпление по чл.354а, ал.5, по отношение на ал.3, т.1 от Наказателен кодекс, във връзка с чл.63, ал.1, т.5 от НК/, съдът  го освобождава от наказателна отговорност.

Осъденият К.Е.С.ще би трябвало да заплати 233,29 лева на ОД на Министерство на вътрешните работи за направените в хода на досъдебното произвеждане разноски за физико-химична експертиза, като парите в последна сметка ще дойдат от родителката му Веселка С.М.Решението предстои на обжалване и митинг пред Окръжния съд в Града на липите в 15-дневен период.

От решението не излиза наяве обаче по кое време и по какъв начин тъкмо ще би трябвало да бъде охулен ученикът: дали пред строя на първия образователен ден през септември, единствено пред преподавателите в учителската стая или името му ще " лъсне “ на таблото при входа на гимназията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР