Възпирането на Русия и Китай, заедно със нуждата да се

...
Възпирането на Русия и Китай, заедно със нуждата да се
Коментари Харесай

CEPA: Възпирането на Русия и Китай е ключът към успеха на Запада – ЧАСТ 2

Възпирането на Русия и Китай, дружно със потребността да се протегне ръка към „ Глобалния юг “ са най-важните провокации за Запада, съгласно годишния отчет на Международния лидерски съвет (МЛС) на Центъра за разбор на европейската политика (CEPA).

4. Отслабване на военната машина на Кремъл

Досегашният напън на Запада върху Русия беше непълен. Руската стопанска система се оказа по-устойчива, в сравнение с оптимистите се надяваха. Избягването на глобите е необятно публикувано. Политическата съпротива в Русия е минимално ефикасна. Западните медии значително не съумяват да обхванат в съветското осведомително пространство. И до момента опитите за създаване на мощна общественост на съветските политически изгнаници или емигранти бяха значително несполучливи, само че задачата е да се изготви по-привлекателна и ясна стратегия, която да се трансформира в същинска основа за подсилване на общността.

Засилване на санкционния напън върху Русия, изключително в морския сектор;

Системно противопоставяне на нездравословните разкази, като да вземем за пример западната " отмалялост от Украйна ", които подхранват пропагандата на Кремъл;

Повишаване на натиска върху страните, които не ползват наказания против Русия;

Засилване на политическата война, очевидна и загадка, за усилване на натиска върху Кремъл.

5. Ограничаване на Китай - по-силно, по-бързо, по-широко

Партията-държава в Пекин е най-същественото предизвикателство за ползите на Съединени американски щати и Запада. Глобалните схващания за готовността и способността на Съединените щати да се конкурират с Китай, да го лимитират и, в случай че е належащо, да му се опълчват сполучливо, се образуват от уговорката на Съединени американски щати към Украйна.

Китай играе двойнствена роля във войната на Русия в Украйна. Китайската дипломация поддържаше, само че и ограничаваше Русия, изключително във връзка с нуклеарните закани. Други начинания, като да вземем за пример мирния проект на Китай, бяха мудни, неосъществени и неефективни.

Трябва да се имат поради ползите на Китай в региона на следвоенното възобновяване, сигурността и възобновяване на забележителните предвоенни стопански връзки.

Съединените щати и техните съдружници към този момент са ангажирани с подсилване на военните връзки в Индо-тихоокеанския район, с цел да се опълчват на възхода на Китай. Това, което притегля по-малко внимание, е китайската мека мощ, постоянно под формата на самодейността " Един пояс и веднъж " в африкански, латиноамерикански и азиатски страни. Тези страни не попадат в нормалния подтекст на трансатлантическата сигурност, само че са от голяма важност. Украйна изненадващо не съумя да притегли благосклонности и поддръжка за битката си против някогашния колониален стопанин, даже в страни, които сами имат директен, неотдавнашен и горчив опит с империализма.

6. Подаване на ръка към " Глобалния юг "

Без така наречен " Глобален юг " Съединените щати и техните съдружници няма да могат да решат оформящи века провокации като изменението на климата или миграцията, които с течение на времето станаха неразривно свързани. Нещо повече, точно в тези райони и страни конкуренцията сред великите сили е остра. В това отношение демократичният Запад не е схванал изцяло привлекателността на Русия и Китай, нито недоволството и възмущението, които Западът е породил през последните десетилетия на колониализъм или по време на Студената война в " Глобалния юг ".

CEPA предлага Европейски Съюз и неговите страни членки да употребяват своята " мека мощ ", помощ за развиване и друго въздействие в " Глобалния юг ". Стратегическото потребление на тези преимущества ще даде значим подтик на напъните на Съединени американски щати и ще ускори цената на трансатлантическите връзки в региона на сигурността в съзнанието на актуалните и бъдещите ръководители на Съединени американски щати. /БГНЕС

------

Годишен отчет на Международния лидерски съвет (МЛС) на Центъра за разбор на европейската политика (CEPA) - група от специалисти на високо ниво и лица, вземащи решения, с десетилетен опит в региона на тактиката и геополитиката, която дефинира главните цели в региона на сигурността за трансатлантическия съюз.

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР