възнамерява да удвои своите вятърни и слънчеви мощности до 2025

...
възнамерява да удвои своите вятърни и слънчеви мощности до 2025
Коментари Харесай

Да седнеш на два стола: Китай ще увеличи мощността на вятърната и въглищната енергия

възнамерява да удвои своите вятърни и слънчеви мощности до 2025 година, според нова пътна карта, която също по този начин разрешава увеличение броя на електроцентралите, работещи с въглища, за подсилване на енергийната сигурност.

За това оповестява изданието France 24.

По-рано Китай, който е най-големият замърсител на околната среда в света, пресметна, че би трябвало да удвои потреблението на вятърната и слънчевата сила до 2030 година, с цел да извърши уговорките си в границите на Парижкото съглашение за климата.

Но в същото време през последните месеци Пекин също по този начин усили зависимостта си от електроцентралите, работещи с въглища, с цел да поддържа своята стопанска система, защото международните цени на енергоносителите се усилиха на фона на съветската специфична интервенция.

Документът за централно икономическо обмисляне на страната, оповестен в сряда, споделя, че до 2025 година 33% от електрическата енергия, доставена на националната енергийна система, ще постъпва от възобновими източници, спрямо 29% през 2020 година.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР