Възнагражденията на служителите в ББР са намалени - това са

...
Възнагражденията на служителите в ББР са намалени - това са
Коментари Харесай

Кирил Петков преборил част от корупцията

Възнагражденията на чиновниците в ББР са понижени - това са публични пари. Мога да се похваля с няколко ограничения за попречване на корупцията. Успяхме да спрем построяването на държавна постройка в София Тех парк. Имаме добра конюнктура в ДВЗ-Сопот. Това съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков по време на доклада си. Продължава чуването на останалите министри.

Има 10% растеж на Брутният вътрешен продукт, 4% нарастване на вложенията, 8% на брутната добавена стойност и 20% нарастване на износа на артикули и услуги през второто тримесечие. Това са огромни числа, показващи стопански напредък, съобщи служебният министър на стопанската система Кирил Петков по време на доклада, който служебното държавно управление показа през днешния ден.

„ Благодаря на българския бизнес, на хората, които доста работиха последните няколко месеца, на тима в Министерски съвет и в Министерство на стопанската система, тъй като част от резултатите са само вероятни въз основата на общия труд и цел “, съобщи Петков.

Той подсети, че процедурата за поддръжка на дребни компании с оборот над 500 000 лева бе допълнена със 105 млн. лева за наддоговаряне. „ По Плана за възобновяване работихме доста добре с вицепремиера Пеканов и мога да кажа, че преработихме напълно двата плана в министерство на стопанската система, където 1,7 милиарда лева в този момент ще могат да бъдат дадени от една страна, по пазарен принцип, конкурентен принцип и благодарение на европейските институции, с цел да лимитираме риска от корупция, и най-много удвояваме с тях тези средства. Взимаме Плана за възобновяване и удвояваме средствата от Европейската капиталова банка (ЕИБ) и Европейския капиталов фонд. Допълнително вкарахме нови вложения, над 6 от тях са с извънредно висок експортен капацитет. Както знаете, в Ловеч скоро ще имаме цех за електрически автомобили “, сподели Петков.

Той изясни, че комерсиалните представители са съумели за малко време да провокират над 602 писма за планове за вложения у нас. Той подсети и за самодейността " Три морета ", чиято намира се организира в Националния замък на културата в София. На нея участваха 14 президенти от 18 страни. " Прдложихме за пръв път да се постави фокус върху нововъведенията и да се направи един профилиран иновационен фонд. Предложихме и планове като биотехнологичен хъб в София, сега се водят диалози с " Google " и " Амазон ", които също бяха посетители ", сподели Петков.

Той посочи, че работата върху предприемаческата просвета у нас е траяла. " За пръв път подписахме стартъп стандарта на Европейски Съюз и приготвихме напълно стъпките, сега е на публично разискване стартъп визата, да притеглим гениите от целия район, да бъдат в България и отсам да стартират своите бизнеси ", добави Петков, представен от организация " Монитор ".

В своята къса тирада той напомни и за схемата за липса на корупция в общините, която бе стартирана това лято. " Ще осигурим опция вложителите, които идват в България, да работят с най-проактивните общини, и да имат комфорта, че в случай че имат проблеми, могат да контактуват " Трансперънси Интернашънъл ", дружно с общината и да имат поръчител за своите вложения ", сподели Петков, като добави, че все още над 12 общини са декларирали подготвеност да вземат участие в програмата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР