Възмутена от недоброжелателите си е Валя Балканска. Голямата народна певица

...
Възмутена от недоброжелателите си е Валя Балканска. Голямата народна певица
Коментари Харесай

Грозна гавра с Валя Балканска

Възмутена от недоброжелателите си е Валя Балканска. Голямата национална певица станала жертва на душмани, които пуснали противен слух по неин адрес, обвързван със здравословното ѝ положение. Родопският славей се жалва, че анонимни зложелатели разказали, че тя била претърпяла случай, при който си счупила грубо ръката и била призната по неотложност в болница.

Слухът се популяризирал със скоростта на светлината и стигнал даже до фамилията и околните на Валя. През това време тя била още веднъж на присъединяване. „ С ансамбъла пътуваме за концерт в Благоевград – не ме не помнят и постоянно ме вземат с тях. Четири пъти хората в салона се изправяха на крайници. Четири пъти! И до момента в който пътувам, синът ми звъни и пита – майко, къде си. Викам – пътувам за концерт. Ама нали си със счупена ръка – ме пита. Излишно основават проблеми на хората. И да съм паднала, за какво го правиш на покруса? За мен все нещо си измислят. Не мога да ви опиша какъв брой народ ми се обади да ме пита. И аз на всички изяснявам, че няма такова нещо. Защо стресират хората? Аз разбирам да е правилно, само че като не е “, ядосва се родопчанката.

Тя не за пръв път става жертва на подправени вести, само че най се разгневявала, когато те били свързани със здравето ѝ и по този начин тревожели неоснователно нейните най-близки родственици. Преди време Валя подозираше, че е допустимо колежки, които ѝ завиждат за голямата национална обич, да са в дъното на сплетните. В сходна обстановка през лятото се оказа и естрадната легенда Стефка Берова, за която хора от музикалната колегия пък пуснали менте новината, че била с инфаркт в реанимация, борейки се за живота си, до момента в който тя се радваше на слънцето в Рим.
Валя Балканска навърши достолепните 82 години на 8 януари, а празника си отбелязала с многолюдното си семейство. „ Майка съм на три деца, имам петима внуци и осем правнучета. Още очаквам. Хубаво е да се раждат деца, тъй като самичък човек е нищо. Паднеш ли и в случай че няма кой да те повдигне, там ще си останеш. Всеки ден е празник, когато се съберем и сложим софрата. Чакам Господ да ми подари още дни и години, да се порадвам на още деца “, споделя фолклорната звезда.

Въпреки че обикаля надлъж и простор България и света, Валя продължава да живее покрай природата в ранчото си над Смолян. „ Нервирам се, че забравихме земята, че забравихме народа. Че забравихме учебните заведения. Че забравихме фамилните основи. Почват една къща да строят и търсят покрива, а основата я няма. Казват ми – вие сте пели на президенти, на политици. Отговарям им – аз пея за народа. Народът ме обича и почита. Защото народът сме ние. Името е България. Това ни е коренът. Ние би трябвало да се замислим по какъв начин да си го запазим, по какъв начин да го съхраним, от кое място сме тръгнали, до каква степен ще стигнем “, споделя звездата, която и на 82 продължава да си гледа сама зеленчуци и животинки.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР