Възможностите за развитие на местната икономика ще обсъдят представители на

...
Възможностите за развитие на местната икономика ще обсъдят представители на
Коментари Харесай

Обсъждат дигиталното бъдеще на Габрово

Възможностите за развиване на локалната стопанска система ще обсъдят представители на цифровия и обичайния бизнес по време на EDIT On The Road Габрово. Срещата, проведена от мрежата за цифрово развиване EDIT взаимно с Гугъл, ще се организира на 7 октомври в Априловската гимназия. Събитието е част от  тримесечната самодейност EDIT On The ROAD, която обгръща 7 града в България. Основна цел на уредниците е да поддържат  развитието на софтуерния и дигитализирането на обичайния бизнес в страната.
 цифрова стопанска система
На петото подред събитие Саша Безуханова  - създател на MOVE.BG и основател на отворената мрежа EDIT - ще показа резултатите от националната анкета InnovationShip, извършена през 2016 година от EDIT, за положението на цифровата екосистема в България. Като цифров пионер - от позицията си на дълготраен Главен управител на HP за България, съосновател на първия ИКТ клъстър в София, както и притежател на наградата Дигитална жена на Европа за 2013 - тя ще опише и по какъв начин се основава и фасилитира ИТ промишленост в България и за потребността да се поддържа връзката сред обичайния и цифровия бизнес.

Представителят на Гугъл Биляна Пантева ще покаже първи стъпки за създаване на дейно онлайн наличие с фокус върху основаване и възстановяване на фирмения уеб страница и промотирането му като тематиките включват съществени понятия за SEO, SEM, Социални медии, Email marketing и други Нейната презентация е потребна и подобаваща както за бизнесмени и притежатели на обичаен бизнес, по този начин и за хора, възнамеряващи да развиват подобен.

Местният предприемачески дух ще показа Николинка Хинкова. Тя е шеф на Управител на „ СТС Пак Холдинг ” ООД, ръководител на Съвета на шефовете на българо-израелска компания „ ЛС Тюбс ” АД, член на Съвета на шефовете на „ Мехатроника ” АД. В нейното показване ще даде препоръки и ще разкрие персонален опит по какъв начин се менажират три компании по едно и също време, на база опита ѝ като „ Мениджър човешки запаси ” и „ Мениджър на световно дружество ” в областта на ръководството на бизнес процеси.

Следобедната сесия от целодневната стратегия на събитието планува работилница за локалните цифрови и стандартни бизнеси, водена от Ирина и Петър Горялови - коучове по организационно водачество за изпълнителни шефове от DreamersDo. Темите, обсъждани по време на работилницата са свързани с провокациите пред дигитализацията на бизнеса в Габрово, само че и опциите, които тя може да отвори пред него. Заедно, участниците ще основават работещи тактики за развиването на града. Коя би била идеалната екосистема, подкрепяща дигитализацията на бизнеса в Габрово и по какъв начин дружно да се създадем по-конкурентна локалната стопанска система - са въпросите, чиито отговори бъдат търсени.

Медиен сътрудник на събитието е Нетинфо.

EDIT On The ROAD началото

Мащабната обиколка на страната EDIT On The ROAD започва през август с нетипична плажна конференция във Варна. EDITogether Varna: Digital Meets Art се организира в границите на самодейността “Варна - Европейска младежка столица 2017 ” под патронажа на кмета на Варна Иван Портних. Конференцията на брега на морето срещна софтуерни пионери, актьори и бизнесмени. Тя даде началото на турнето EDIT On The ROAD, което следва да мине още през градовете Велико Търново, Враца и Русе. Датите на турнето може да следите на

В рамките на всяко събитие в страната е планувана лекция от одобрен на интернационално равнище бизнесмен, презентация на инструментите за онлайн наличие на Гугъл, както и работилници за идентифициране на провокациите и опциите за развиване на районния бизнес посредством въвеждане на цифрови решения. Турнето е първият сходен план на мрежата за цифрово развиване (Economic Development via Innovation and Technology), която беше основана през 2016 година в границите на платформата за обществени нововъведения. През лятото към самодейността се причисли и софтуерната компания Гугъл.

EDIT On The ROAD финалът

Дигиталното турне на EDIT и Гугъл ще приключи с конференция в София на 23 ноември. Неин посетител ще бъде комисарят по цифровите въпроси Мария Габриел, както и високопоставени представители на международни софтуерни компании. Целта на събитието, с изключение на да показа резултатите от тримесечната обикока EDIT on the ROAD, е и да даде поръчка за капацитета на България на бъде районен цифров хъб на Балканите.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР