Възможностите за разширяване на икономическото сътрудничество и перспективите в културно

...
Възможностите за разширяване на икономическото сътрудничество и перспективите в културно
Коментари Харесай

ДАТСКИЯТ ПОСЛАНИК В БЪЛГАРИЯ СЕ СРЕЩНА С ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА РУСЕ

Възможностите за разширение на икономическото съдействие и вероятностите в културно отношение разискаха на среща областниятуправител на Русе Анатоли Станев и посланикът на Дания в България Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен.Станев показа бизнес профила на района и акцентира нуждата от построяването на втори мост над река Дунав при Русе. Посланикът бе безапелационен, че поддържа сходна самодейност. От датска страна са уверени в преимуществата, които Русе и района дават за развиване на бизнес и имат предпочитание за увеличение на вложенията си тук. За тях от значително значение е и положителната подготовка на фрагментите учебните заведения и Русенския университет.

Сред тематиките на диалог бяха и въпроси от европейския дневен ред, като битката с корупцията и прекосяването към потребление на сила от възобновими източници. Не по-малко забавен акцент в диалозите бе и реализирането на планове в областта на туризма и екоиновациите. Областният шеф показа пред Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен създадено взаимно с администрацията мобилно приложение, в което са включени 19 културно-исторически обекта от Русе – Гюргево. Уеб-базираната платформа дава опция да бъде стартиран велотур или случайно да бъде определен някой от нанесените обекти, като по този метод потребителят може да се запознае с историята на даденото място. Освен фотоси и текст на британски език, приложението има и аудио функционалност, която разрешава на потребителите да не поглеждат екрана на мобилния си телефон, а да се отдадат напълно на туристическата обиколка. Приложението бе създадено в границите на европейски план с над 30 колегата, като от Русе подобен бе и Агенция за развиване на човешките запаси.

Датският посланик разяснява и обстановката с мигрантите от Украйна. Той оцени високо дейностите на Областната администрация за разрешаването на проблемите с мигрантската рецесия на територията на района през последните няколко месеца.

Приоритет в двустранните връзки ще бъде даден и на провеждането на взаимни културни мероприятия.

В срещата взе участие и Паулине Волструп Сьондерлънд, която е политически и стопански стажант в Посолството.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР