Възможностите за активизиране на двустранното сътрудничество е водеща тема в

...
Възможностите за активизиране на двустранното сътрудничество е водеща тема в
Коментари Харесай

ОАЕ отбелязва пред Борисов интереси в икономика и военна промишленост

Възможностите за активизиране на двустранното съдействие е водеща тематика в срещата на министър-председателя Бойко Борисов с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян отбелязва стратегическите ползи в областта на стопанската система, военната индустрия , земеделието, строителството и технологиите. Той обръща особено внимание и на транспортните коридори , които Борисов договаря с други страни от Балканите.

Българският министър председател разяснява, че при започване на ноември в България ще се организира Съвет за съдействие на високо ниво сред България, Румъния, Сърбия и Гърция, на която ще бъдат обсъждани въпросите касаещи развиването на района, които включват и тематиката за транспортните коридори .

Борисов подчертава върху развиването на търговско-икономическите връзки и вложенията, където по думите му има сериозен необработен капацитет. В България има удобен бизнес климат , за който държавното управление работи целеустремено и сферата за развиване на сполучливо съдействие във високите технологии и нововъведенията е многообещаваща.

 Премиерът Бойко Борисов дойде в ОАЕ
Премиерът Бойко Борисов дойде в ОАЕ

Това е първата аудиенция

Според българския министър-председател, откакто към този момент са налице непрекъснати дипломатически представителства в двете столици, е значимо политическият разговор да се доразвие , с цел да се основат предпоставки за по-нататъшно ползотворно съдействие.

Борисов обърна внимание на това какъв брой етнически шарени са Балканите и посочи, че страната ни е образец за етническа толерантнос т.

България и ОАЕ би трябвало да употребяват всички преимущества на своето стратегическото разположение в своите райони и да играят една за друга ролята на " врата " за своя капиталов и експортен интерес надлежно към Европа и към Залива, изясни българският министър председател. България има интерес да построи дейно партньорство с ОАЕ във значима област каквато е сигурността .

Престолонаследникът на Абу Даби изрази предпочитание да посети България.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР