Възможности за сътрудничество в областта на иновациите, обсъждат представители от

...
Възможности за сътрудничество в областта на иновациите, обсъждат представители от
Коментари Харесай

Мария Габриел на среща с организациите за иновации от Западните Балкани

Възможности за съдействие в региона на нововъведенията, разискват представители от Западните Балкани. Срещата е проведена от Агенцията за поощряване на дребни и междинни предприятия и на нея участва и еврокомисар Мария Габриел.

Тя уточни, че съдействието в нововъведенията сред страните от Западните Балкани по програмата Хоризонт 2020 дава позитивен резултат, присъединяване в планове е повишено над 50%. Само за четири години те са получили от 10 млн. евро през 2014 година до 30 млн. през 2018 година

По програмата има и средства, които да поддържат младежите да остават на работа по родните си места и по този начин да се ограничи приключването на мозъци.
Мария Габриел - еврокомисар: Ще има два механизма за финансиране. Един, по този начин наречения " Изследвач " от концепцията до продукта и всички тук знаем какъв брой е мъчно за дребните и междинни предприятия да съумеят в тази фаза. И вторият - " Акселератор ". Схемата " Акселератор " ще разреши от продукта, от прототипа, да се съобщи ниша на пазара и да се основава пазар на бъдещето, което тук до момента също отчитаме като уязвимост, че Европа се оправя доста добре със основаването на прототипи, доста положителни сме в научните проучвания, само че е време да ги превърнем в нововъведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР