Възможности за предоставяне на оръжие на Украйна има. Има и

...
Възможности за предоставяне на оръжие на Украйна има. Има и
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Възможности за предоставяне на оръжие на Украйна има - Топ новини

„ Възможности за даване на оръжие на Украйна има. Има и в складовете, и във военновременните ресурси, във военните ресурси. Няма да е проблем да се направи оценка за стрелково оръжие, за муниции, за артилерийски снаряди “. Това сподели някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов пред БТВ.

По думите му даването на тежка техника на Украйна би трябвало да стане след разбор и да дава отговор на три условия – да я желаят украинците, да е механически изправна и да не визира главните бойни качества на българската войска.

„ Важно е да изразим състрадание към Украйна, не тъй като ще заменяме едно оръжие с друго. Първо е отношението – който не оказва помощ на жертвата, оказва помощ на агресора “, безапелационен е той.
Попов добави, че последните две години са изгубени за модернизацията на армията.

„ Не можехме да стартираме един развой, да купим 8 и по-късно да спрем работата по средата. Днес депутатите гласоподаваха с конституционно болшинство капиталовите разноски, само че би трябвало да се ратифицира и двустранният контракт “, акцентира Попов.

Войната в Украйна

Попов напомни думите на съветския президент Путин, който съобщи, че украинците са руснаци в подтекста на днешното изявление на някогашния съветски министър председател Дмитрий Медведев. „ Ако руснаците в Украйна са Сатана, какви са руснаците в Русия? Такива жестоки изказвания придават ужасяващ привкус на тази война и затрудняват постигането на мир. Руснаците пострадаха най-вече от тази война. Не се ли жертват на фронта, по-добро ли е финансовото им състояние, по-далеч ли е НАТО? Това ще коства дълго време на съветския хайлайф. Трябва да сме загрижени за съветския народ “.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР