Възможности за побратимяване на общините Кърджали и брюкселската Сен Жос

...
Възможности за побратимяване на общините Кърджали и брюкселската Сен Жос
Коментари Харесай

Кърджали побратим с брюкселската община Сен Жос

Възможности за побратимяване на общините Кърджали и брюкселската Сен Жос са разискали техните кметове Хасан Азис и Емир Кър. Това е станало в границите на визитата на белгийския кмет в родопската община, което е по покана на евродепутата Неджми Али, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

По време на срещата е била реализирана договореност за сключване на съглашение сред двете общини за даване на електронни услуги на българските жители, живеещи в община Сен Жос.

Кметът Хасан Азис е показал пред госта си икономическите характерности на общината, направените нови вложения и откритите работни места, осъществените планове по стратегии на Европейски Съюз в разнообразни сфери. Азис е подчертал, че Кърджали се слави като столица на толерантността в България, в която спокойно съжителстват хора от разнообразни етноси и изповядващи разнообразни религии.

Кметът на Сен Жос Емин Кър е изразил възхищението си от естествените дадености на Кърджали и района.

Той е споделил, че има доста начинания и положителни практики на община Кърджали, които могат да се приложат и в Брюксел.

Двамата кметове са посетили централната джамия и църквата "Св. Георги " и са разговаряли с районния мюфтия Бейхан Мехмед и отец Петър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР