Възможно ли е да получите цяла кофа картофи само от

...
Възможно ли е да получите цяла кофа картофи само от
Коментари Харесай

Богата реколта от картофи: Възможно е с тези съвети!

Възможно ли е да получите цяла кофа картофи единствено от един шубрак? Възможно е! И през днешния ден ще ви кажа по какъв начин да го извършите. Ето няколко чудесни препоръки за градинарство:

Всеки вид почва подхожда на агротехническо си наличие. И какво в случай че градината ви е богата на черноземна почва? В случая също има тънкости. Искам да ви опиша по какъв начин да засадите картофите в чернозем, употребявайки амофоска (1 ч.л. за 5 храста).

В началото нарязах картофите, тъй че да имат 2-3 пъпки, общо 20 шубраци. След това към 10 литра вода прибавих 1 супена лъжица Бордо примес, 0,5 чаша пепел, 1 ч. л. борна киселина и малко калиев перманганат, от който цветът става леко розов. И поливах посевите на 15-30 минути. Тази примес оздравява картофите, а борната киселина ги защищава от увреждания.

След това благодарение на мотика направих дребна дупка, в която хвърлих малко амофоска.

И когато върховете пораснаха на 12-15 см, ги наклоних встрани и ги покрих с почва. След известно време върховете още веднъж пораснаха и още веднъж ги засипах. И когато започнах да копая картофите, не съумях да направя това с лопата – тогава взех необятна вила и изкопах храста от всички страни.

1 шубрак даде две кофи картофи, съвсем нямаше развалени. Сортът, който имахме, беше нещо като Карагандинка – продълговати с овални окраски. Някой назовава сорта “Дъга ” или “Бор ”, само че това няма значение. Сортът е ранен. Двете кофи картофи също нарязах, само че части, които съдържаха по 1-2 пъпки.

Засадих ги по нормалния метод, с амофоска, само че след цъфтежа ги изкопах в края на месец май, по-късно имах годишна продукция през цялото лято, на всеки 5-7 дни и събрах през първата година 16 кофи!

На втората година, обработвах земята от есента и пролетта, само че по персонални аргументи към този момент не можех да извозвам толкоз време в градината си и вървях там един път седмично, а от време на време даже на 2 седмици. Поливах рядко сутринта. Отглеждах няколко сорта картофи.

Вижте още: Вижте градината на този човек и ще се изумите!

Засадих картофите по сортове, разделих ги с фасул и боб и поръсвах с амофоска. По този метод вредилите, акрите, гниенето изцяло изчезнаха.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР