Възможно ли е да плащаме два пъти за една и

...
Възможно ли е да плащаме два пъти за една и
Коментари Харесай

Плащаме ли повече от необходимото за почивка

Възможно ли е да плащаме два пъти за една и съща услуга на морето? И какви са скритите клопки при резервация на лятната ни отмора?

Оказва се, че при запазване на хотел онлайн може да платим за него един път при поръчката за отмора и повторно – на съответното място. Освен това, някои хотелиери принуждават клиентите да доплащат за паркинг, закуска и интернет, да вземем за пример - услуги, за които авансово е оповестено, че са част от туристическия ни пакет, написа Народоосвободителна въстаническа армия.



Най-често измамите при резервация през интернет са свързани с подвеждащи фотоси, спомагателни заплащания и неполучаване на услуги, за които сме платили.

Около 56% от българите употребяват световната мрежа, когато резервират лятната си отмора или изследват информация за хотели. Най-често това са хора в дейна възраст – сред 22 и 48 години, и живеят в огромните градове.

По-рядко използваме услугите на туроператор. А едвам 16% от българите вършат ранни резервации – от това лято за идващото.

Експерти поучават да резервираме единствено през тествани уеб сайтове, по опция - български, с цел да избегнем евентуални клопки и да можем по-лесно да търсим правата си при проблем.

Добре е да знаем, че постоянно от вида резервация зависи и какъв брой тъкмо ще ни коства почивката. Защото онлайн търговците, туроператорите и самите хотелиери могат да дадат разнообразни цени за стаите, които оферират в един и същи хотел.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР