Възможно е много бързо да се разработи ваксина срещу варианта

...
Възможно е много бързо да се разработи ваксина срещу варианта
Коментари Харесай

Учени от Оксфорд: Разработването на ваксина срещу “Омикрон“ може да е много бързо

Възможно е " доста бързо " да се създаде ваксина против разновидността Омикрон на новия ковид, съобщи Франс прес, като цитира изявление на английския академик Андрю Полард. Той е отпред на групата за проучване на имунизациите на университета в Оксфорд.

Експертът показа пред Би Би Си мнението, че е " извънредно малко евентуално " новата вариация Омикрон да се популяризира всеобщо измежду имунизираното население, " както видяхме предходната година " с разновидността Делта. Но в случай че въпреки всичко това се случи, ще бъде допустимо учените да работят доста бързо, защото съгласно Полард процесите за създаването на нова ваксина стават все по-добри и по-добри.

Британският академик счита, че употребяваните сега ваксини против COVID-19 би трябвало да са ефикасни и против новата вариация, която Световната здравна организация дефинира като " предизвикваща паника ". Андрю Полард обаче акцентира, че това ще стане ясно в идващите седмици.

Първите случаи на новия вид на ковид бяха открити в Република Южна Африка, която на 24 ноември осведоми за тях СЗО. Заразени с разновидността Омикрон към този момент има и в Европа. Смята се, че шиповидният му протеин има към 30 разновидности и това може да повлияе за по-бързото разпространение измежду хората.

Компаниите, които създават ваксини против Ковид-19, измежду които " Пфайзер/Бионтех ", " Модерна ", " АстраЗенека " оповестиха, че чакат скоро да разполагат с данни за успеваемостта на препаратите против разновидността Омикрон.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР