Възможно е ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отново да водят разговори след

...
Възможно е ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отново да водят разговори след
Коментари Харесай

Томислав Дончев цитира Екатерина Михайлова: Регулаторите не бива да се овладяват от политическо мнозинство

Възможно е ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още веднъж да водят диалози след предварителните избори, само че методът би трябвало да е доста по-балансиран и партньорски. Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той е за полемика, която да приготви по най-хубавия метод плана за смяна на службите – да са по-прозрачни, по-отчетни, по ефикасни.

По думите му до момента диалогът не е бил подобен, свеждал се е до назначения, „ кой какви хора да изпрати там “.

„ Тази тематика ще се появи единствено след няколко месеца и би трябвало да отговорим на въпроса какво да се прави – едно болшинство да овладее всички регулатори “ или номинациите да са на необятна основа и да има надзор, уточни Дончев.

Той цитира позицията на проф. Екатерина Махайлова, която насочи рецензии към модела на преодоляване на службите от политическо болшинство и акцентира, че номинации би трябвало да могат да вършат и публични организации, и опозицията.

„ Много по-съгласен съм с нейната трактовка “, акцентира заместник-председателят на ГЕРБ, като засвидетелства уважението си към проф. Михайлова.

Той не счита, че следва парламентарен апокалипсис и изясни, че изборът на Росен Желязков за длъжностен министър председател би породил подозрения в честността на изборите и непрекъснати мнения, че ГЕРБ владее служебното държавно управление.

" Урокът е, че Конституция не се трансформира за 2 или 3 месеца, тъй като това са текстове, които би трябвало да работят десетилетия наред. Да забележим по какъв начин текстовете ще сработят. " – означи той.

" Нека има служебно държавно управление, което наподобява оптимално неполитическо и да създадем едни спокойни и почтени избори ", добави Дончев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР