Възможно е да предстои ново повишение на лихвите от Фед. Трябва ли да отворите компактдиск сега или да изчакате?

...
След месеци на положителни новини инфлацията се повиши с 3,2%
Коментари Харесай

След месеци на положителни новини инфлацията се повиши с 3,2% през юли, давайки на икономистите известна пауза, че най-лошото наистина е минало. По-високата инфлация обикновено означава по-високи лихвени проценти и Федералният резерв направи многократни опити да я укроти, като повиши референтния лихвен процент до диапазон от 5,25% до 5,50%, най-високото ниво от 22 години. На този фон заемите станаха експоненциално по-скъпи. Но лихвите по традиционните спестовни средства също се повишиха рязко.

Лихвите по високодоходните спестовни сметки, например, в момента са около 4,50%, докато лихвите по компактдискове са сравними и понякога малко по-високи. В този контекст и очакването, че Фед може да повиши лихвените проценти отново, когато се съберат през септември, много спестители се чудят дали да отворят CD сега. Или трябва да изчакат, за да си осигурят потенциално по-висока ставка?

Вижте за каква ставка за CD можете да се класирате днес тук.

Трябва ли да отворите CD сега или да изчакате?

Ето три причини, поради които може да искате да отворите CD днес:

Цените за CD вече са високи

Тарифите за акаунти за CD вече са повишени в сравнение с предишните преди няколко години. Така че не можете да сбъркате, като отворите компактдиск днес, за да спечелите повече лихва. Лесно е да намерите компактдиск с 5% APY без такси онлайн в момента. В сравнение с минималните 0,43% APY, които вероятно печелите с обикновена спестовна сметка, вие по същество губите пари, като нямате част или по-голямата част от парите си в CD.

Започнете тук сега.< /p>

Не е нужно да го заключвате за неопределено време

Традиционно по-високите лихвени проценти по CD бяха обвързани с дългосрочни CD. Но с настоящата несигурност на пазара, по-високите ставки също придружават краткосрочните компактдискове. Това ги прави особено привлекателни за тези спестители, които искат да печелят лихва при по-висок процент, но не искат да заключат парите си за продължителен период от време.

Лихвените проценти може вече да са достигнали своя връх

< p>Никой не знае със сигурност какво ще направи Фед следващия месец – нито пък знае точно как това ще се отрази на лихвите по компактдискове. С това разбиране и знанието, че непрекъснатите увеличения на лихвените проценти са малко вероятни, все пак може да има смисъл да се действа сега.

Ако курсовете вече са достигнали своя връх или са близо до него, може да не рискувате да чакате. Цените на CD са заключени за срока на CD, независимо от дейността по тарифите, която се извършва през този период от време. Така че, ако можете да си осигурите висок лихвен процент сега, може да си струва да го заключите, преди лихвените проценти да достигнат плато — или в крайна сметка да паднат.

Отворете компактдиск с висок лихвен процент тук сега.

И ето ги две причини, поради които може да искате да задържите:

Лихвите могат да се повишат дори

„Вярвам, че Федералният резерв ще повиши лихвите отново през септември и ще продължи да го прави, докато има повече реализирани болка в икономиката и пазарите“, каза Джим Крайдър, CFP, основател на Intentional Living FP, наскоро пред CBS News. Тъй като инфлацията все още е упорита на заден план и по-високите ставки са традиционният начин за борба с нея, процентите на CD могат теоретично да се повишат дори. Това означава, че бихте загубили част от лихвата, като отворите компактдиск сега.

Нуждаете се от достъп до средствата

За да извлечете истинската полза от компактдиска, спестяващите ще трябва да оставят своите пари в сметката за пълния срок, в противен случай те рискуват да бъдат санкционирани част или цялата лихва, която са натрупали до момента. Ако не можете да си позволите да заключите парите си за целия срок, тогава може да не си струва да отваряте сега. В този случай спестовна сметка с висока доходност, със своите повишени ставки и гъвкави условия за използване и достъп, може да бъде по-добрата алтернатива.

Изводът

Както при повечето финансови съображения, времето за отваряне на компактдиск е лично. Вероятно си струва да отворите сега поради вече повишените лихви, особено за краткосрочни компактдискове. И като се има предвид, че лихвените проценти може вече да са достигнали своя връх по този вид сметки, сега може да е последният шанс да си осигурите този по-висок процент.

В същото време лихвените проценти може потенциално да се покачат отново след срещата на Федералния резерв през септември. И ако имате нужда от средствата и не можете да си позволите да заключите парите си сега, може би е по-добре да пропуснете CD и вместо това да поставите тези пари в сметка с висока доходност.

Научете повече тук сега .

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР