Възможно е да има нова вълна на COVID-19 и през

...
Възможно е да има нова вълна на COVID-19 и през
Коментари Харесай

Акад. Богдан Петрунов: Възможна е лятна вълна на COVID-19, най-важна е ваксинацията

" Възможно е да има нова вълна на COVID-19 и през лятото ", съобщи пред БНР имунологът учен Богдан Петрунов и посочи, че заради огромна неопределеност на ковид ще се появяват и доста нови други разновидности, с изключение на към този момент известните.

По думите му това е обикновено биологично събитие и не би трябвало да поражда страхове, а по-голяма персонална отговорност:

" Да има схващане към ограниченията, които би трябвало да се съблюдават, а най-важната е имунизацията.... Ако имаме задоволително имунизационно покритие, даже и нова вълна няма да донесе основни провали. Ваксините, които имаме като оръжие, в забележителна степен са ефикасни и против " Делта " разновидността ".

Акад. Петрунов беше безапелационен, че и защитните ограничения би трябвало да бъдат прецизно спазвани: " Навсякъде в света се смята за наложително носенето на маски. По мнението на всички международни експерти е по този начин. Дистанция, носене на маски на публични места и в закрити пространства ".

Според него свободата, която в България си даваме през лятото, няма да е потребна и ще докара до увеличение на случаите на инфектирани с ковид: " Не би трябвало да считаме, че към този момент епидемията е предходна, към този момент всичко е наред и да тръгваме по курорти и всеобщи събирания ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР