Възможно е американците да се почувстват в пълна безопасност от

...
Възможно е американците да се почувстват в пълна безопасност от
Коментари Харесай

Завръщане към нормалното може да има чак през 2021 г., смята Бил Гейтс

Възможно е американците да се почувстват в цялостна сигурност от COVID-19 чак през есента на 2021 година Това съобщи съоснователят на Microsoft Бил Гейтс в изявление за PBS Newshour, съобщи Си Ен Би Си.

Прогнозата на Гейтс се основава на разбирането, че ще бъде нужна повече от година за създаването и всеобщото разпространяване на ваксина.

„ Ваксината е от сериозно значение, тъй като в случай че няма такава, нещата не може да се върнат към естественото. Те може да се отворят в някаква степен, само че рискът от резаравяване ще съществува, до момента в който няма необятна имунизация “, споделя съоснователят на Microsoft.

По думите на Гейтс ограниченията за обществено разграничаване оказват помощ за ограничението на разпространяването на болестта.

„ Ако желаете да разберете по какъв начин ще наподобява обстановката в Съединени американски щати след 6 до 12 месеца, вземете за образец Китай. Те изпращат хората назад на работа, само че всички носят маски и тяхната температура се ревизира. Не се организират огромни спортни събития. По тази причина те съумяват да избегнат огромна втора вълна “, споделя той.

Една от вероятните ограничения в бъдеще е позволяване на дребни събирания според от възрастта на хората.

„ Събирането на 30 младежи в класна стая може да бъде безпроблемно, тъй като ние ще разберем ролята им в предаването на болестта през идващия месец или два. Може би болестта не крие толкоз огромен риск при събиранията на младежи, колкото при такива на по-възрастни “, споделя Гейтс.

Той обаче акцентира, че когато става въпрос за по-масовите обществени прояви, те най-вероятно няма да бъдат възобновени, до момента в който не бъде извършено необятно имунизиране.

По думите му другите подходи на обособените страни също ще ни дадат добра визия за това кои ограничения работят и кои не. Швеция, да вземем за пример, не е подхванала толкоз строги ограничения против разпространяването на ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР