Възможно е 49-ото Народно събрание да започне със съставяне на

...
Възможно е 49-ото Народно събрание да започне със съставяне на
Коментари Харесай

Иванов зове за радикални реформи в прокуратурата, оттам тръгвало всичко

Възможно е 49-ото Народно заседание да стартира със сформиране на конституционно болшинство още преди намирането на поддръжка за държавно управление.

Тази догадка изрече по БНР  съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов.

“Може да се окаже разумно конструирането на някаква парламентарна настройка, която да поддържа държавно управление, да стартира с конструирането на конституционно болшинство, което е доста по-широко и е огромния фактор за превъзмогване на раздялите. Защото в случай че можем да извадим раздялите пред скоби и да кажем на хората задоволително рано в живота на идващото Народно заседание - ето, подготвени сме да мръднем този камък - конституционните промени, това ще даде задоволително аргументи хората въпреки всичко да одобряват, че ще би трябвало и по други тематики да има взаимоотношения. Говоря обаче за тематики, свързани с огромни национални цели, не приказвам за консумация на властта порции по порции ”, сподели Иванов.

Лидерът на “Да, България ” посочи, че без радикална промяна на прокуратурата никакви други промени у нас не могат действително да започват, нито България да почисти имиджа си на страна, трансформирала в нарицателно за корупция. Заради него непознатите вложители не желаят да идват у нас и даже Сърбия стартира да ни изпреварва.

Като предпоставки да се образува конституционно болшинство Иванов посочи това, че даже ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент дават сигнали, че повече не желаят да се опълчват намерено на реформирането на прокуратурата. И подсети, че Движение за права и свободи към този момент анонсираха личен план за конституционна смяна, а в оповестеният преди близо 3 години план за конституционни промени на ГЕРБ даже предвиждаше разделянето на Висшия правосъден съвет на две. 

Съпредседателят на Демократична България чака “Продължаваме промяната - Демократична България ” да затвърди първата си електорална позиция, която ѝ отреждат социологическите изследвания, само че прикани гласоподавателите уверено да усилят преднината на обединяването. “Искаме да  получим първия мандат, тъй като имаме сериозното желание да излъчим ръководство, колкото и мъчно да би било това. Ако си останете у дома, единствено ще задълбочите хаоса ”, предизвести Иванов.

Той за следващ път разви тезата си, че политическата рецесия освен може да бъде преодоляна, само че и че с това се откриват доста благоприятни условия пред страната. И предложи да си представим една напълно друга България след 2 години: След като е осъществена правосъдна промяна с конституционни промени, страната ни е влезнала в Шенген, бизнес климатът е доста усъвършенстван, навлезли са съществени непознати вложения, административното задължение над бизнеса е понижено със 70% с въвеждането на електронното ръководство.

Структурните фондове на Европейски Съюз се усвояват дейно и ритмично, като огромна част от тях се насочва към Северна България, почнала е промяна на енергетиката, която се трансформира в сериозен източник на стопански напредък. Влезли сме в еврозоната, което обезпечава по-евтин финансов запас за стопанската система. Попълнили сме състава на всички регулатори и Комисията за защита на конкуренцията е излязла от положението на будна кома, в което е държана от десетилетия. “Всичко това ще се усети по джоба от всеки. Всичко това са ниско растящи плодове - протягаш ръка и откъсваш. В края на подобен 2-годишен интервал България може да притегля неподозирано количество непознати вложения, които да разкриват положителни работни места. Затова ще влагаме съществено в  обучение и преквалификация ”, сподели Иванов.

Като основната причина за разтърсените финанси на страната той  уточни е неналичието на устойчиво ръководство, което да поеме отговорност за стягане на финансовата рамка. “Едно държавно управление, което поеме отговорност, ще може по-добре да събира доходи. Това държавно управление ще усъвършенства обществените разноски. Много играчи на терена от частния и сивия бранш ще стартират да си опичат акъла ”, сподели Иванов. По думите му, “Демократична България ” споделя “да ” на обществените ограничения, само че упорства те да са доста деликатно прецизирани към фактически нуждаещите се от поддръжка. “Няма потребност да споделяме безвъзмездни учебници за всички - моите деца нямат потребност от такива, само че тези пари би трябвало да отидат за други деца, които да вземем за пример имат потребност от облекла ”, сподели Иванов.

Като сериозна заплаха за вота съпредседателят на Демократична България дефинира освен пазаруването на гласове, само че и хаосът, който се основава с връщането на хартиената бюлетина, тъй като той може да демотивира гласоподавателя.  Христо Иванов призова жителите да излязат на 2 април да гласоподават, с цел да излезем от политическата рецесия и да тръгнем напред. По думите му,  най-хубавата гаранция това да се случи е избор с номер 12 в интегралната бюлетина.
ТЕМА преди 3 часа 1393 преди 3 часа 661 преди 18 часа 701
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР